Naslovnica Događanja Novi prostor za Udrugu Jaglac

Novi prostor za Udrugu Jaglac

613

Simboličnim presijecanjem vrpce, jednog od donatora, Danijela Smiljanića, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica, danas je u vlasništvo, dobila novu kuću, objekt koji se nalazi u središnjoj orahovačkoj ulici Kralja Zvonimira na kućnom broju 181. Na prigodnoj svečanosti danas su se okupili brojni gosti, među kojima i obitelj Danijela Smiljanića, koja je zajedno sa obitelji svoga kuma, Tomislava Zelića, koji živi i radi u Njemačkoj, kupila kuću. Svečanosti je nazočila i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, njezina suradnica pročelnica JUO Marija Šafer, predstavnici Udruga iz Belišća, Slatine i Vukovara, predstavnici GD CK Orahovica te predstavnici poduzeća koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta.
Predsjednica Udruge Jaglac, Đurđa Šimatović, rekla je danas kako je bajka o kojoj su sanjali, danas ispunjena:
Kuća je ovo o kojoj smo nekada mogli samo sanjati, a danas se ta bajka ostvarila. Ostvarenje bajke omogućile su nam dvije krasne obitelji, Tomislava Zelića koja živi u Njemačkoj te obitelji Danijela Smiljanića iz Čačinaca. Zaista nemam riječi kako se zahvaliti ovim divnim ljudima – rekla je danas predsjednica Šimatović, koja je u nastavku svečanosti video prezentacijom, predočila programe i planove Udruge Jaglac za blisku budućnost.

Danijel Smiljanić, jedan od dva donatora, danas je pojasnio kako je došlo do realizacije projekta: 

– Moj kum i ja smo odrasli zajedno u Njemačkoj. Razgovarali smo jednom prigodom o životu, i došli smo do teme Jaglaca. Nakon toga on se odlučio pomoći i eto zajedno smo učinili dobro djelo za ove ljude. Zahvala ide ipak svim volonterima koje rade u Udruzi, jer oni svoje slobodno vrijeme daju ovim divnim ljudima. Kum je poručio neka i dalje u Udruzi rade humano, jer dobro se dobrim vrača – rekao je danas Smiljanić.
Svečanosti nazočna gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, u ime Grada Orahovice, zahvalila se obiteljima Smiljanić i Zelić na donaciji s kojom je kuća kupljena. Rekla je Petin kako je Udruga Jaglac pravi pokazatelj kako se s udrugom upravlja i radi: 

– Od srca se zahvaljujem obiteljima Zelić i Smiljanić na sredstvima koja su izdvojili za kupnju ove krasne kuće. Oni su sigurno prepoznali vaš dobar rad, a ja mogu reći da ste vi najbolji primjer kako se upravlja jednom Udrugom. Hvala svim članovima udruge i volonterima. Suradnja Grada i Jaglaca je na vrhunskoj razini i želim da takva i ostane. Kada vam možemo bilo što pomoći stojimo na raspolaganju jer ste vi to i zaslužili – rekla je danas gradonačelnica Petin. 

U ime ostalih nazočnih gostiju, obratio se jedan od osnivača orahovačkog Jaglaca, a danas član Udruge Golubica iz Vukovara, Ivica Azenić, koji je nakon Domovinskog rata, jedan dio života proveo u Orahovici. Rekao je Azenić kako mu je iznimno drago što je danas u Orahovici, i što se u Orahovici upravo dogodila tako velika stvar. 

Članovi Udruge Jaglac planiraju započeti razvoj društvenog poduzetništva, novog strateškog pravca Udruge, koji bi vrlo brzo trebao osigurati veću financijsku stabilnost Udruge i ujedno omogućiti zapošljavanje korisnika drugih ranjivih skupina.
Današnja svečanost nastavljena je zajedničkim obilaskom cijelog kompleksa te prigodnim zabavnim programom.