Naslovnica Događanja Marko ujedinio Orahovicu i Slavoniju

Marko ujedinio Orahovicu i Slavoniju

341

Marko Bogdanić, šestogodišnji Orahovčanin, koji boluje od „west“ sindroma i spastične cerebralne paralize, ujedinio je Orahovicu i ovaj dio Hrvatske. U velikoj humanitarnoj akciji, koja je trajala svega sedam dana, prikupljeno je oko 80 tisuća kuna, a kulminacija se zbila u petak, kada je na igralištu s umjetnom travom, u velikom humanitarnom spektaklu prikupljeno točno 38.210.70 kuna, dok su do petka do 14 sati, dobri ljudi na račun uplatili 34.739,45 kuna, pa tijekom današnjeg jutra, stanje na računu iznosi 76.050,15 kuna. Sportaši, glazbenici, političari, stari, mladi, znani i neznani, slili su se u petak u Orahovicu, te svojim donacijama pomogli da akcija uspije, i uspjela je, obilato je uspjela. Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, bivši nogometni reprezentativci Danijel Pranjić i Ivan Vargić, sa svojim kolegama i prijateljima iz Vinkovaca, Osijeka, Belišća, glazbenik Igor Delač, tamburaši TS Kas, članovi Aura benda, te djelatnici Radio Našica i Radio Orahovice, sudjelovali su u revijalnom dijelu humanitarnog turnira, kojem je nazočio i mali Marko zajedno sa svojom sestrom blizankom Tiom, te majkom i ocem, Vericom i Ivicom.

Gradonačelnica Petin još se jednom zahvalila svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u akciji, i koji su ponovo pokazali kako Orahovica i njezini stanovnici imaju veliko srce. Zahvalu je uputio i župan Andrović, koji je pozvao i ostale gospodarske subjekte da u narednim danima podrže akciju.

Posebno je atraktivno bilo kada su se na terenu pojavili bivši reprezentativci Danijel Pranjić i Ivan Vargić, te Ratković, Prijić, Križanović, Andričević , Lovrić i drugi koji su odmjerili snage protiv momčadi glazbenika Igora Delača. Završilo je neodlučeno 5:5, no i ovaj puta rezultat je bio u drugom planu.

Pranjić je kao veliki humanitarac odmah po dolasku u Orahovicu posjetio obitelj Bogdanić, gdje je u miru njihova doma porazgovarao s roditeljima malog Marka, kojeg je na koncu obradovao svojim reprezentativnim dresom. Obećao je Prnajić obitelji kako će učiniti sve da ova akcija ne završi u petak, jer malom Marku pomoć je potrebna gotovo svakodnevno. U revijalnom dijelu još su nastupile momčadi Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Orahovica, te Srednje i Osnovne škole Orahovica. Na koncu ove velike humanitarne priče, koja će imati i svoj nastavak, gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin još se jednom zahvalila na velikoj podršci i i uloženom trudu.