Naslovnica Događanja Održana početna konferencija projekta “Zaželi”

Održana početna konferencija projekta “Zaželi”

488

Danas je u Centru za posjetitelje u Orahovici održana početna konferencija projekta “Zaželi”, programa zapošljavanja žena u Gradu Orahovici. Osim 30 žena koje će raditi na projektu, današnjoj konferenciji nazočili su gradonačelnica i pročelnica JUO Grada Orahovica Ana – Marija Petin i Marija Šafer, ispred Centra za socijalnu skrb Slatina Ljiljana Randelj, Vesna Kelava predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Virovitica, te predstavnice Razvojne agencije Vidra, Ana Krepalnik i Tena Šilović.
Gradonačelnica Petin pozdravljajući goste i žene koje će raditi na projektu, rekla je danas kako je Projekt pomoć u kući starima i nemoćnima s područja Orahovice u sklopu poziva Zaželi, ukupne vrijednosti 5.188.442,67 kuna koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u razdoblju od 30 mjeseci. Projekt provodi Grad Orahovica zajedno sa svojim partnerima, zaključila je Petin koja je poželja svima pun sreće u realizaciji istoga.
Voditeljica projekta Marijana Pezić rekla je danas kako je cilj projekta osposobiti i zaposliti 30 žena u Orahovici koje će pružanjem svakodnevne pomoći u kućanstvu povećati kvalitetu života za 153 krajnja korisnika čime će pozitivno doprinijeti svojoj i njihovoj socijalnoj uključenosti. Na taj način poboljšat će se kvaliteta života krajnjih korisnika.
Krajnjim korisnicima bit će pružene pomoći u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju, svlačenju i održavanju osobne higijene, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, pružanju podrške korisnicima kroz razgovore, druženja te uključivanja u društvo kao i pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.
Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije, Europskog socijalnog fonda i to kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.