Naslovnica Događanja 28. obljetnica pogibije Damira Hornunga i Franje Jusupa

28. obljetnica pogibije Damira Hornunga i Franje Jusupa

763

U organizaciji HVIDR-e Orahovica, sutra 6. i u nedjelju 7. srpnja bit će obilježena 28. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Damira Hornunga iz Orahovice, Franje Jusupa iz Čačinaca, te Đure Kiša i Zdravka Rittgassera, koji su prije 28. godina 07. srpnja 1991. godine poginuli u obrani Tenje. Njih četvorica su ujedno bili i među prvim žrtvama Domovinskog rata. Svoje živote su položili na oltar Domovine u pokušaju herojskog oslobađanje Tenje, kada su ih iz zasjede, rafalima pokosili pobunjeni Srbi pojačani tzv JNA.
Obilježavanje će početi sutra od 09,00 sati okupljanjem kod spomen biste Damira Hornunga u Orahovici, nakon čega će uslijediti polaganje vijenaca. Za 10,oo sati najavljen je početak 14. Memorijalnog boćarskog turnira “Damir Hornung” na terenima BK Doljani u Orahovici.

Program će se nastaviti u nedjelju 7.srpnja od 08,00 sati u Čačincima na mjesnom groblju, gdje počiva Franjo Jusup. Nakon odavanja počasti u Čačincima, dužna počast bit će odana i na posljednjem počivalištu Damira Hornunga na gradskom groblju u Orahovici.
Nastavak programa najavljen je za 10,15 sati u Tenji, gdje će predstavnici braniteljskih udruga iz Orahovice i Tenje položiti vijence i upaliti svijeće kod spomen obilježja, a obilježavanje 28. obljetnice pogibije četvorice hrvatskih branitelja Damira Hornunga iz Orahovice, Franje Jusupa iz Čačinaca te Đure Kiša I Zdravka Rittgassera završit će svetom misom zadušnicom koja će biti služena u crkvi svete Ane u Tenji.