Naslovnica Čačinci Župan Andrović proglasio elementarnu nepogodu za područje Općine Čačinci

Župan Andrović proglasio elementarnu nepogodu za područje Općine Čačinci

435

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, proglasio je elementarne nepogode za općine Pitomača i Čačinci. Elementarna nepogoda za općinu Pitomača, proglašena je zbog tuče koja je zahvatila Sedlaricu, Otrovanec, Veliku i Malu Črešnjevicu na području Općine Pitomača od 22. lipnja. Istodobno, elementarna nepogoda za općinu Čačinci, proglašena je zbog prekomjerne količine oborina od 22. i 23. lipnja.
Iz JUO općine Čačinci izvijestili su nas da prijave šteta, vlasnici poljoprivrednih površina, mogu izvršiti počevši od sutra 05. srpnja do petka 12. srpnja, a uz prijavu potrebno je ponijeti upisnike, popise kultura i ukupne površne za svaku kulturu za koju se prijavljuje šteta.

Inače, za elementarnu nepogodu, koja je proglašena 11. lipnja, procjena stručnih povjerenstava za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a nakon proglašene elementarne nepogode za, Crnac, Čađavicu, Gradinu, Lukač, Mikleuš, Novu Bukovicu, Pitomaču, Sopje, Suhopolje, Špišić Bukovicu, Voćin i Zdence, a zbog prekomjerne količine oborina, kaže, kako je tih dana lipnja, na navedenom području, procijenjeno 163.223.000,00 kuna štete na svim poljoprivrednim kulturama.