Naslovnica Događanja Marko treba pomoć: Velika humanitarna akcija, stižu Danijel Pranjić i Igor...

Marko treba pomoć: Velika humanitarna akcija, stižu Danijel Pranjić i Igor Delač s prijateljima

3388

Veliki humanitarni događaj sprema se za naredni petak 05.07. u Orahovici.
Orahovica će još jednom otvoriti svoje srce, kako bi pomogla svom malom, bolesnom sugrađaninu Marku Bogdaniću. Turnir kafića I restorana bit će popraćen i s nekoliko revijalnih utakmica na kojima će sudjelovati bivši i sadašnji nogometaši, političari, estradnjaci, predvođeni bivšim reprezentativcem Danijelom Pranjićem i pjevačem Igorom Delačem.
– Pozivam sve svoje sugrađane, male i velike, da u petak dođu na igralište s umjetnom travnom “Danijel Pranjić” i ponovo pokažu svoje veliko humano srce. Našem malom sugrađaninu Marku želimo olakšati život i to ćemo učiniti. Svaki prilog je dobro došao – rekla je gradonačelnica Petin
Marko Bogdanić ima šest godina I boluje od “west” sindroma I spastične cerebralne paralize. Prikupljanjem dovoljne svote novca dječaku će se omogućiti odlazak na liječenje koje će pridonijeti poboljšanju njegovog općeg zdravstvenog stanja, a njegovim roditeljima olakšati obavljanje svakodnevnih obveza:
– Potrebno nam je 90 tisuća kuna kako bi otišli na terapiju u Zagreb. Terapija je specifična i odvija se s robotima, a nakon nje Marko bi trebao dobiti poboljšano i čvršće držanje glave i trupa, te desne ruke. Marko je vezan uz kolica i sam ne može ništa. Nakon provedene robotske terapije, stanje bi trebalo biti puno bolje. Mi bismo željeli da naredne godine naš Marko, naravno uz asistenciju, krene pohađati I četverosatnu dnevnu nastavu – rekla je majka malog Marka, Verica Bogdanić.
Prema najavama na turnir u petak stižu bivši i sadašnji nogometaši i estradnjaci, a svoj dolazak potvrdili su i bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, te sjajni glazbenik Igor Delač.
– Čim sam čuo o čemu je riječ stavio sam se na raspolaganje organizatorima. Dijete je u pitanju i tu nema zapreka. Prekidam sve aktivnosti i dolazim u petak u Orahovicu sa svojim prijateljima kako bi smo podržali ovu akciju. Marko zaslužuje bolji I kvalitetniji živo, kao što ga imamo i mi – rekao je u dahu Pranjić.
Igor Delač, pjevač koji je u proteklih godinu dana objavio je nekoliko vrhunskih skladbi i hitova, također se sa svojim prijateljima iz Aura benda i TS Kas, pridružuje akciji.
– Tu nema zbora, u petak dolazim svojom nazočnošću podržati akciju. Roditeljima malog Marka moramo pomoći da i njima i njemu bude u životu lakše. Učinit ću zajedno sa svojim kolegama sve, da prikupimo novac koji je toliko potreban ovoj obitelji. Dođite svi – rekao je Delač.
Osim tri revijalne utakmice, nastupit će i do sada devet prijavljenih orahovačkih kafića, CB Plavac, CB Enigma, CB Tref, Restoran Royal, CB Bad Compay, branitelj naslova CB Mustang, CB Sokol, CB Baza I CB Kod Marte. Početak turnira je u 18 sati. Ulaz je slobodan. Uplate I donacije mogu se izvršiti već danas na IBAN: HR1923400093 112906621 otvoren kod Privredne banke Zagreb uz naznaku ZA POMOĆ MARKA BOGDANIĆA. Za uplate iz inozemstva SWIFT adresa; (BIC) PBZGHR2X