Naslovnica Naslovnica U Orahovici odigran 5. turnir “Danijel Pranjić”, pobjeda za No Limit

U Orahovici odigran 5. turnir “Danijel Pranjić”, pobjeda za No Limit

341

Pobjedom Nogometne akademije NO Limit iz Virovitice, jučer je na stadionu Papuka, odigran 5.nogometni turnir “Danijel Pranjić”, na kojem su još nastupile momčadi Mladosti iz Čačinaca, Suhopolja te organizatori Škola nogometa Papuk Orahovica. Turnir se igrao u kategoriji prednatjecatelja.
Svečanom činu otvorenja turnira, na kojem je po prvi puta nazočio i bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, nazočili su i izaslanica gradonačelnice Petin, voditeljica Turističkog ureda Lana Jurkin, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Orahovice Igor Hozić, predsjednik Škole nogometa Papuk Orahovica Darijo Krmpotić, brojni roditelji, ali i veliki broj posjetitelja i prijatelja bivšeg hrvatskog reprezentativca.
Darijo Krmpotić, predsjednik Škole nogometa Papuka iz Orahovice, pozdravljajući nazočne igrače i trener, govorio je o karijeri Danijela Pranjića:
– Još ste mali pa dosta toga ne znate. Danijel je prve korake napravio upravo na ovom stadionu, a put ga je nakon toga odveo u Belišće, Osijek, zagrebački Dinamo, pa potom u nizozemski Heerenveen, njemački Bayern, portugalski Sporting, grčki Panathinaikos, španjolsku Celtu, slovenski Kopar, te na koncu danas ciparski Anorthosis. Karijera dostojna poštovanja – rekao je jučer Krmpotić.
U ime gradonačelnice Petin, riječi pozdrava uputila je voditeljica turističkog ureda Lana Jurkin:
– Zahvaljujem se u ime gradonačelnice Petin i pozivam vas da nam budete gosti 05.srpnja na velikom humanitarnom turniru, kojeg ćemo organizirati kako bi pomogli našem malom sugrađaninu Marku Bogdaniću. Želim da se dobro zabavite i neka pobjedi najbolji – rekla je Jurkin.
Igor Hozić,predsjednik Zajednice sportskih udruga garda Orahovice rekao je jučer kako Pranjić nikada nije zaboravio gdje je napravio svoje prve nogometne korake:
– Danijel nikada ne zaboravlja od kuda je krenuo u nogometni svijet i na tomu mu veliko hvala. Zahvaljujem se Školi nogometa na sjajnoj organizaciji, a svim vama želim dobrodošlicu u naš grad. Nadam se dobrom nogometu i nadasve fair playu– rekao je Hozić
Danijel Pranjić nije skrivao zadovoljstvo što po prvi puta nazoči na turniru koji nosi njegovo ime:
– Prvi puta sam na turniru koji nosi moje ime i emocije su vrlo jake. Ovo je za mene velika čast, posebice kada vidom ovu djecu. Na mladima svijet ostaje i svi mi u Hrvatskoj moramo se potruditi da njima u budućnosti bude bolje. Puno stvari možemo napravi, a sve zbog njih, mladih koji će ostati iza nas. Hvala Školi nogometa, koji zaista ulažu ogromne napore da u svom gradu učine nešto veliko. Želim vam da odigrati što bolji turnir, na terenu na kojem sam igrao i ja kada sam bio vaših godina – rekao je otvarajući turnir Pranjić.
Prije nego li se krenulo s odigravanje turnira, uslijedila je još jedna mala svečanost. Iz ruku Danijela Pranjića, dva Tina, Patkoš i Grdić , nogometaši ŠN Papuka primili su trofeje za najbolje strijelce liga u kojima su nastupali ove sezone.
Turnir je bio iznimno zanimljiv I kvalitetan.Igralo se svatko sa svakim. U prvom kolu ŠN Papuk s 3:0 nadvisila je čačinačku Mladost, dok je Akademija No limit s 2:1 bila bolja od Suhopolja. U drugom kolu Suhopolje je s 4:1 pobijedilo ŠN Papuk, dok je No limit sa 6:0 nadvisio čačinačku Mladost. U posljednjem trećem kolu Suhopolje je savladalo Mladost sa 7:0 dok su No limit I ŠN Papuk odigrali neodlučeno 1:1.
Prvo mjesto na petom turniru Danijel Pranjić pripalo je tako Nogometnoj akademiji No limit iz Virovitice sa 7 osvojenih bodova, Suhopolje je bilo drugo sa šest, ŠN Papuk osvojila je četiri boda, dostatno za treće mjesto, dok je Mladost zauzela četvrto mjesto bez bodova. Stručna prosudbena komisija, koju su činili treneri četiri momčadi, odlučila je i o najboljim pojedincima turnira. Statutu za najboljeg vratara primio je Orahovčanin Toni Jović, četiri pogotka bila su dovoljna da se član Suhopolja Leon Pasarić okiti titulom najboljeg strijelca, dok je Roko Svat, član pobjedničke momčadi, izabran za najboljeg nogometaša turnira. Pehare i medalje najboljima uručili su Danijel Pranjić i Igor Hozić.
Pobjednička momčad nastupila je u ovom sastavu: Sven Udovčić, Josip Tonković, Filip Blažević, Toni Čordašev, Ivano Đurašević, Luka Katalinić, Damjan Grdić, Ivan Jelčić, Roko Svat, Gabrijel Bajti i Gabriel Jonaš, trener Bojan Brozović. Turnir su odsudili Darko Krmpotić i Saša Smodiš. Još dugo nakon posljednjeg sučevog zvižduka, mladi nogometaši ali i roditelji, iskoristili su nazočnost Danijela Pranjića, kako bi se fotografirali za trajnu uspomeni i sjećanje. Sjajna organizacija, odličan nogomet i druženje svih sudionika, bila su jučer glavna obilježja prekrasnog sportskog prijepodneva na stadionu podno drevne Ružice.

OVAJ TURNIR ODRŽAN JE UZ FINANCIJSKU POTPORU ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU” !