Naslovnica Naslovnica Projektom “Zaželi” na području općine Zdenci zaposleno 10 žena

Projektom “Zaželi” na području općine Zdenci zaposleno 10 žena

629

Jučer je (18.06.) u Zdencima u muzejsko-galerijskom prostoru održana početna konferencija Programa “Zaželi” – programa zapšljavanja žena, u nazočnosti 10 žena koje su zaposlene putem ovog projekta, načelnika općine Zdenci Tomislava Durmića, direktorice obrta za konzultantske usluge Sintagma Senke Vranić, inače zadužene za provedbu ovog projekta te predstavnice Centra za socijalnu skrb Slatina.

Projekt “Zaželi” je financiran u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje od 2014.-2020.” iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost 1.767.793 kuna. Razdoblje provedbe je od 14. prosinca 2018. do 14. lipnja 2021. godine, a kroz projekt će 10 zaposlenih žena brinuti o 48 starijih i nemoćnih osoba s područja općine.

Osnovni cilj projekta je pomoć u zapošljavanju žena u ruralnim područjima te pomoć starijim i nemoćnima, potrebitim osobama u osiguranju osnovnih uvjeta života i socijalizacije – rekla je voditeljica projekta Senka Vranić.

Načelnik općine Tomislav Durmić naglasio je kako se na ovakav način na tržište rada kroz zapošljavanja u lokalnoj zajednici želi uključiti žene u nepovoljnom položaju s nižom razinom obrazovanja.

Na kraju je koordinatorica projekta Sanja Žužić rekla kako će zaposlene žene imati svu moguću potporu, te je potom uručila zaposlenicama potrebnu opremu za provođenje posla, u koju su uključeni bicikli, kišobran, kabanica, ruksak te majica s logom projekta.

( foto: www.opcina-zdenci.hr )