Naslovnica Događanja Proslavljeno pedeset godina prvih orahovačkih maturanata

Proslavljeno pedeset godina prvih orahovačkih maturanata

1380

Prva generacija orahovačkih maturanata, u subotu je prigodnim druženjem , obilježila vrijedan jubilej, pedeset godina od polaganja mature. U Restoranu Ružica okupilo se 22 od ukupno 52 srednjoškolca, polaznika dva razreda orahovačke Gimnazije, koji su srednju školu završili daleke 1969. godine. U ime Organizacijskog odbora proslave, nazočne kolege maturante pozdravila je Vikica Andelfinger, koja je rekla kako će i ove godine osvježiti pamćenje i dogodovštine iz školskih klupa. Poželjela je svojim kolegama još puno zdravlja te dug umirovljenički život.
Svečanosti nazočan ravnatelj Srednje škole “Stjepan Ivšić” Zorislav Milković, čestitao je prvoj orahovačkoj generaciji maturanata, rekavši kako je lijepo se sjetiti prijateljstva, svojih profesora pa i škole kao takve. Upoznao je prve orahovačke maturante, ravnatelj Milković, s današnjim programima u školi, koju danas pohađa 263 učenika. Napomenuo je Milković da je škola unazad deset godina izgubila stotinu učenika, koji je zaključio kako očekuje da će se svi ponovo vidjeti na istom mjestu za pet godina.
Pismo profesorice hrvatskog jezika, Ane Stanković, profesorice koja je predavala prvoj generaciji maturanta u Orahovici, pročitala je Karmela Androš. Profesorica Stanković u svom je obraćanju maturantima rekla kako je tada 1969. godine u Orahovici počeo veliki posao, stvaranja ozbiljne intelektualne jezgre. Dodala je profesorica Stanković da su prvi maturanti bili najblistaviji, najpošteniji, najpametniji i najdraguljastiji.
Od 52 prva orahovačka maturanta, danas je živućih 41, te pet profesora Matija i Marica Hanich, Erika Hocenski, Dragica Stupar i Ana Stanković.
Paljenjem svijeće i polaganjem cvijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Orahovici, članovi Organizacijskog odbora proslave, odali su počast svojim preminulim kolegama.