Naslovnica Kultura Petrušić otišao, Cingel došla

Petrušić otišao, Cingel došla

674

Antun  Petrušić više nije predsjednik KUD-a Orahovica. Naime, na Izvanrednoj izbornoj Skupštini Kuda-Orahovica, sada već bivši predsjednik Petrušić je neopozivo odstupio, navodeći kako odlazi isključivo zbog zdravstvenih razloga. Iako članovi Skupštine nisu bili za odlazak, Petrušić je ipak ustrajao u svojim nakanama, govoreći kako Udrugu ipak treba voditi netko mlađi i ambiciozniji.
Pozdrav starom predsjedniku i pohvale za njegov rad uputio je potom, ispred svih članova KUD-a Orahovice, voditelj tamburaške sekcije Viktor Čelant, koji se zahvalio Petrušiću za dugogodišnji i predani rad u Društvu.
Obratio se potom i ravnatelj Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina i voditelj pjevačke sekcije društva,  Antonijo Brzica,koji se također zahvalio Petrušiću na radu, pozvavši Orahovčane da se uključe u rad Kud-a. Kao jedini kandidat za novog predsjednika bila je predložena Vera Cingel, dugogodišnja članica Kud-a, koja je potom jednoglasno i izabrana. U ime Grada Orahovica, riječi pozdrava novoj predsjednici uputio je izaslanik gradonačelnice Petin, Milan Babac.