Naslovnica Naslovnica Ljubica Jovanović predsjednica VSNM za Grad Orahovicu

Ljubica Jovanović predsjednica VSNM za Grad Orahovicu

316

Ljubica Jovanović iz Orahovice jučer je izabrana za predsjednicu Vijeća srpske nacionalne manjine za Grad Orahovicu, a na konstituirajućoj sjednici, koju je sazvala gradonačelnica Ana-Marija Petin.
Na početku jučerašnje sjednice predsjednik mandatne komisije Milutin Jovanović podnio je izvješće o provedenim izborima i imenima izabranih članova Vijeća srpske nacionale manjine u Gradu Orahovici na izborima održanim 5. svibnja. Izborima je pristupilo dvadeset birača, od ukupno upisanih 448 upisanih birača, rekao je Jovanović koji je konstatirao kako su u vijeće izabrani Nikola Ćuća, Milada Bogojević, Zdravko Bogojević, Ljubica Jovanović, Milutin Jovanović, Sanjin Obradović, Zdravka Šerčić, Ljubica Tihomirović, Mileva Tomašević i Jelena Tvrdorijeka.
Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, rekla je jučer kako vjeruje u nastavak odlične suradnje s izabranim članovima Vijeća:

– Čestitam svima vama koji ste izabrani. Vrata moga ureda su vam uvijek otvorena. Grad Orahovica je ovdje da vam bude partner i pruži podršku u radu. I sama sam se uključila u politiku zbog želje da sudjelujem u nečemu što može stvarati promjene u gradu, te sredinu u kojoj živimo, učiniti boljom i ugodnijom za život. Upravo jednakost, pravda, ljudska prava i kultura suživota svih građana našeg grada bez obziran na nacionalne, vjerske i druge različitosti, je ono što i mene odrađuje kao osobu. To je ono što i dalje želim za sve naše sugrađane. Bit ću slobodna kontaktirati Vas za pitanja iz vaše nadležnosti, a sve sa svrhom ostvarivanja svojih ciljeva. Sigurna sam da ćemo u budućnosti lijepo surađivati i funkcionirati – rekla je jučer gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

Potom su na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja, izabrani čelnici Vijeća SNM, pa će dužnost predsjednice obnašati Ljubica Jovanović, a za njezinog zamjenika izabran je Sanjin Obradović. Novoizabrana predsjednica Jovanović zahvalila se na izboru, obećavši kako će raditi sukladno zakonima propisanom od strane Vijeća za nacionalne manjine:
– Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju, trudit ću se isto opravdati. Radit ću sukladno zakonima propisanim od strane Vijeća za nacionalne manjine. Nadam se lijepoj suradnji s gradskim vlastima i Vijećima drugih nacionalnih manjina s područja naše županije ali i šire – rekla je nakon izbora predsjednica SNM za Grad Orahovicu Ljubica Jovanović.