Naslovnica Događanja Donja Pištana: Vožnja biciklom, slavonska gastronomija, tamburaši …

Donja Pištana: Vožnja biciklom, slavonska gastronomija, tamburaši …

431

U organizaciji pustolova iz Donje Pištane, Zdenka Nađa i Mjesnog odbora Donja Pištana, u subotu, 15. lipnja u Donjoj Pištani će biti održana prva “Pištanačka biciklijada”. Manifestacija je zamišljena kao spoj rekreativne vožnje bicikla, druženja ali i zabave uz tamburaše i besplatnu hranu i piće. Zdenko Nađ, idejni začetnik prve “Pištanačke biciklijade”, rekao je kako je ova manifestacija prilika da se na neki način oduži svim ljudima koji ga podupiru u njegovim biciklističkim pothvatima, a osim zabave i druženja cilj je animirati što veći broj ljudi i promovirati biciklizam kao zdrav način života.

Okupljanje sudionika predviđeno je za 17 sati ispred Mjesnog doma u Donjoj Pištani. Biciklisti će prvo krenuti prema akumulacijskom jezeru između Donje Pištane i Bukvika, odakle će makadamskim putem doći u Kokoćak, a zatim će preko Gornje Pištane i Orahovice, nakon 18 prijeđenih kilometara, uz jednu kraću stanku, doći na cilj u Donju Pištanu.

Nakon završetka biciklijade za sve sudionike bit će u Mjesnom domu organiziran domjenak, uz besplatnu hranu i piće, koje je osigurala Turistička zajednica Grada Orahovice, dok će se za dobru zabavu pobrinuti tamburaški sastav “Kontra”, rekao je Zdenko Nađ, te pozvao sve koji nisu u mogućnosti sudjelovati na biciklijadi da dođu na zabavni dio i zajedničko druženje. Sve dodatne informacije o prvoj “Pištanačkoj biciklijadi” mogu se dobiti i na Facebook stranici “Pedala-žlica-tamburica”, gdje se mogu izvršiti i prijave.