Naslovnica Čačinci 27. obljetnica pogibije policajca Mire Košćaka

27. obljetnica pogibije policajca Mire Košćaka

332

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990-1991, organizator je obilježavanja 27. obljetnice pogibije policajca Mire Košćaka, pripadnika Specijalne jedinice policije “Roda”, Policijske uprave Varaždinske, koji je 1992. godine poginuo u Slatinskom Drenovcu u naletu vozila na protutenkovsku minu.

Obljetnica će se pod pokroviteljstvom Općine Čačinci održati u Slatinskom Drenovcu, kod spomen obilježja podignutog u čast Miri Košćaku, u srijedu, 12. lipnja s početkom u 12 sati.

Prije komemoracije, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990-1991 u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica organizirat će hodnju od Humljana do Slatinskog Drenovca, a okupljanje sudionika hodnje predviđeno je za 9, 15 minuta kod mlina u Humljanima.

Program obilježavanja 27. obljetnice pogibije Mire Košćaka završit će u 13 sati domjenkom u Lovačkom domu u Slatinskom Drenovcu.