Naslovnica Događanja Obnovljena sportska dvorana u Orahovici predana na korištenje

Obnovljena sportska dvorana u Orahovici predana na korištenje

365

Jučer je prigodnom svečanošću u sportskoj dvorani u Orahovici obilježen završetak radova na obnovi poda sportske dvorane. Grad Orahovica i Županija Virovitičko-podravska u protekle dvije godine uložili su u sportsku dvoranu u Orahovici oko milijun i 500 tisuća kuna, ona je danas napokon spremna za odvijanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i održavanje sportskih aktivnosti.
Tom prigodom jučer je u sportskoj dvorani odigran malonogometni turnir, na kojem su nastupile četiri momčadi, momčad Grada Orahovice, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, momčad Virovitičko-podravske županije ,te momčad Osnove i Srednje škole Orahovica koju su pojačali ravnatelji škola s područja županije.
Prije nego li se lopta zakotrljala na novoj podlozi, ravnatelj Srednje škole Stjepan Ivšić Orahovica Zorislav Milković, kazao je kako je dvorana nakon godinu dana napokon spremna:
– Zahvaljujem županiji i županu Androviću i našoj pročelnici Vesni Šerepac, te njihovim suradnicima na uloženom trudu. Radovi su izvođeni u nekoliko faza, prvo je skinut parket, zatim je obavljena geodetska snimka i nivelacija podloge, da bi na koncu bio postavljen pod, u sto će biti uključeno i postavljanje novih tribina. Iznos uloženih sredstva je oko 1.050.000,oo kuna. U radove se uključio i Grad Orahovice izradom drenaže i odvodnje oborinskih voda.  Zahvaljujem se Gradu i gradonačelnici Petin. Ovaj projekt ima ukupnu vrijednost od 1.400.000,oo kuna – rekao je ravnatelj Milković.

Pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer, naglasila je kako je konačno i taj projekt završen:
– Grad i Županija su tu da stvore uvjete kako bi naši učenici i sportaši imali što bolje uvjete za rad i kako bi postizali što bolje rezultate. Grad je prošle godine u ovu investiciju uložio oko 430 tisuća kuna. Riješili smo oborinske vode kako se problem ne bi ponovio u narednim godinama. U narednim danima obići ćemo i svlačionice u dvorani u koje ćemo uložiti dodatna sredstva kako bih ih opremili i uredili na zadovoljstvo svih koji dvoranu koriste – rekla je pročelnica Šafer.

Župan Virovitičko-podravski Igor Andrović također je naglasio kako mu je drago da su radovi napokon završeni:
– Bilo je puno razloga i čimbenika zašto je stari pod strunuo, to smo popravili zajedničkim sredstvima Grad Orahovica i Virovitičko-podravska županija. Nadam se da će ovaj pod, puno duže trajati nego prijašnji. Ovim radovima još nije kraj, uskoro očekujemo i postavljanje novih tribina. Vjerujem kako bi ovaj turnir, kojeg ćemo odigrati postati tradicija, jer druženje je danas ipak bitno – rekao je župan Andrović.

Nakon protokolarnog dijela, odigrane su tri malonogometne utakmice. U prvom polufinalu momčad Srednje i Osnovne škole Orahovica pojačana s ravnateljima škola s područja županije, pobijedila je momčad Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Orahovica s 2:1, da bi u drugom polufinalu momčad Županije Virovitičko-podravske nadvisila sastav Grada Orahovice s 3:1. U finalnom srazu Županija Virovitičko-podravska pobijedila je izabranu momčad Škole s 4:1.
Grad Orahovica nastupio je u ovom sastavu: Tomac, Maričić, Rađenović, Osmani, Patkoš , Šalek, Cingel, Rokić i Klepač.

Virovitičko-podravska županija: I. Andrović, Klement, Rastović, Per, Bosanac, S. Andrović, Šimić, Damjan, Posavec, Jezerčić i trener Žužak,

Momčad Osnovne i Srednje škole: Kmet, Ćurković, Matić, Jurišić, H. Kraljik, Kufner, D. Kraljik, Maresić, Ivoš te Milković

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo: Barišić, Popović, Sakaib, Lukić, Kiš, Hudi, Gregurić, F. Hamaček, K. Hamaček, Pribić i Vukušić.