Naslovnica Događanja Požari u Duzluku, gradonačelnica Petin uputila poruku sugrađanima

Požari u Duzluku, gradonačelnica Petin uputila poruku sugrađanima

1314

U nešto više od mjesec dana u Duzluku, prigradskom naselju Orahovice, gorjelo je šest puta. Svi požari su prema svemu sudeći podmetnuti , pa je zasigurno riječ o piromanstvu. Prošloga tjedna u programu Radio Orahovice, oglasio se načelnik Policijske postaje Orahovica, Krunoslav Bot, koji je najavio  poduzimanje određenih policijskih radnji, no već nekoliko dana poslije, ponovo je gorjelo. Ponukana situacijom koja je izašla iz okvira svakodnevnih zbivanja, danas se službenim priopćenjem , oglasila orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin . Priopćenje donosimo u cijelosti:

Drage sugrađanke i sugrađani, mještanke i mještani Duzluka !

Orahovica je oduvijek bila siguran grad i kao takva će ostati. Poduzimam sve mjere koje su u mojoj ovlasti da mještani Duzluka, ponovo mirno spavaju i žive normalnim životom. Ovo što se događa u Duzluku u protekla nešto manje od dva mjeseca, nadležne službe, moraju riješiti što prije. Posjetila sam sa suradnicima Duzluk, porazgovarala s mještanima i ponudila svoju pomoć. Također, inicirala sam nekoliko sastanaka s policijom, sve u cilju što skorijeg pronalaženja počinitelja ovih gnjusnih činova. Odajem priznanje orahovačkim i čačinačkim vatrogascima na požrtvovnosti i profesionalnosti, koje iskazuju. Očekujem da će djelatnici policije iskazati dodatni angažman, kako bi ovaj slučaj bio što prije riješen, na dobrobit Orahovice i  Duzluka i svih ljudi koji ovdje žive. Orahovica zaslužuje da živi mirno kako je i živjela, a ja ću sa svojim suradnicima i nadležnim službama, poduzeti sve da tako i bude – stoji u današnjem priopćenju kojeg je svojim sugrađanima, a nakon šestog požara u Duzluku   uputila gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

O požarima u Duzluku pozabavila se i novinarska ekipa RTL-ove “Potrage”. Novinar Ivan Žada o tome će obavijestiti hrvatsku javnost večeras oko 19,00 sati.