Naslovnica Događanja Policija poduzima niz radnji na pronalaženju uzroka požara u Duzluku

Policija poduzima niz radnji na pronalaženju uzroka požara u Duzluku

1468

Stanovnike užeg središta Orahovice, u proteklih tridesetak dana, sirene za uzbunjivanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva, u ranim jutarnjim satima, probudile su već četiri puta, a sve četiri uzbune, odnosile su se na požare, koji su izbili u prigradskom naselju Duzluk. Pomalo uplašeni stanovnici ovog mirnog prigradskog naselja, sumnjaju da su svi požari podmetnuti i da aludiraju na piromanstvo. Načelnika Policijske postaje Orahovica Krunoslava Bota, pitali smo danas što je do danas poduzeto, da se pronađe potencijalni piroman:

– Policija je odmah poduzela niz mjera i radnji iz naših policijskih ovlasti. Ne možemo točno utvrditi i uzrok požara, no tehnički uzrok požara je isključen. Prema našim procjenama radi se o ljudskom faktoru, pa poduzimamo radnje koje su u našoj nadležnosti – rekao je danas načelnik Bot.

Načelnik Bot uputio je na koncu umirujuću poruku, najavivši sastanak s čelnicima grada u četvrtak, zaključivši kako nema mjesta panici:

– Kontaktirali smo gradsku vlast, pa ćemo održati u četvrtak sastanak s gradonačelnicom koja je dala inicijativu, što smo mi prihvatili. Objasnit ćemo čelnicima Grada što smo poduzeli, ali mogu proučiti mještanima Duzluka i Orahovice da nema nikakvih bojazni što se tiče sigurnosti i imovine – zaključio je Bot.