Naslovnica Događanja Županijska smotra učeničkih zadruga u Orahovici-izabrani predstavnici za Državnu smotru

Županijska smotra učeničkih zadruga u Orahovici-izabrani predstavnici za Državnu smotru

920

Srednja škola “Stjepan Ivšić” Orahovica u petak je bila domaćin Županijske smotre učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije, koju je prigodno otvorio dožupan, Darko Žužak, a na kojoj je sudjelovalo trinaest učeničkih zadruga iz osnovnih i srednjih škola s područja Županije.

U ime organizatora, goste je pozdravio ravnatelj škole domaćina, Srednje škole “Stjepan Ivšić”, Zorislav Milković, a u ime Grada Orahovice, i gradonačelnice Ane – Marije Petin, voditeljica Turističke zajednice Orahovica, Lana Jurkin, koja je pohvalila kreativnost svih učenika.

Otvarajući Županijsku smotru učeničkih zadruga, dožupan Žužak je izrazio uvjerenje kako će učenicima-zadrugarima, iskustvo rada u zadrugama pomoći u budućnosti, da se lakše uključe na tržište rada i lakše izaberu svoja životna opredijeljena.

Iako je naglašeno da Smotri nije prioritetni cilj natjecanje, ipak su izabrani najuspješniji, koji će Virovitičko-podravsku županiju predstavljati na Državnoj smotri učeničkih zadruga. Uz Srednju školu ”Stjepan Ivšić” Orahovica, kao domaćina, u Vinkovce na Državnu smotru, kao najbolje ocijenjeni ići će , u kategoriji osnovnih škola Učenička zadruga ”Mali Mikeši” Centra za odgoj i obrazovanje Virovitica, te Učenička zadruga ”Slatina” Srednje škole Marka Marulića Slatina.

Voditelj Učeničke zadruge “Vučica” Srednje škole “Stjepan Ivšić”, Mirko Kufner, kazao je da će zadruge koje idu na državno natjecanje sa sobom ponijeti proizvode iz svake škole s ciljem predstavljanja aktivnosti svih školskih zadruga.

Izrazio je Kufner uvjerenje da će i na Državnoj smotri u Vinkovcima učeničke zadruge Virovitičko-podravske županije biti zapažene, budući da mogu predstaviti zanimljive i kvalitetne rezultate svoga rada.