Naslovnica Naslovnica Laureati, Krmpotić, Hečimović, Katić, Tosino, Marinić, Patkoš, Maričić, Okolić, Peštaj, Kolar, Rukavina...

Laureati, Krmpotić, Hečimović, Katić, Tosino, Marinić, Patkoš, Maričić, Okolić, Peštaj, Kolar, Rukavina i BK Lood Orahovica

1026

Proglašeni najbolji sportaši Orahovice za 2018. godinuNa prigodnoj svečanosti, koja je organizirana u subotu u Orahovici u sklopu prvog “Orahovica Outdoor Festa” proglašeni su najbolji sportaši Orahovice za 2018. godinu. U dvorani bivšeg kina, okupili su se brojni sportaši i sportski djelatnici,. Bilo je tu i mladih i starijih sportaša, profesora tjelesne kulture, predstavnika gotovo svih orahovačkih kubova, ali čelnika Grada predvođeni gradonačelnicom Orahovice Anom – Marcijom Petin i predsjednikom GV Radojom Medenicom. Svečanosti je nazočio i čelni čovjek orahovačkog sporta Igor Hozić, te Miroslav Žitnjak, bivši hrvatski reprezentativac i legendarni vratar Osijeka i Zagreba, kao i mnogi drugi
Iako su svečanosti bile organizirane i prijašnjih godina, ove godine po prvi puta izrađeni su kriteriji po kojima su proglašeni najbolji sportaši, a mjerilo je bio isključivo i samo postignuti rezultat.
Pozdravljajući nazočne nominirane sportaše ali I goste, predsjednik ZŠU Grada Orahovice Igor Hozić rekao je kako će 2018. godina zauvijek biti zapisana u povijest hrvatskog sporta:
– Zauvijek ćemo pamtiti 2018. godinu, kako na državnoj tako I na lokalnoj razini. Ljeto u Rusiji bilo je nezaboravno, no isto tako naši klubovi u Gradu pisali su svoju povijest. Sve te sjajne rezultate polučili su naši mladi sportaši, uz veliku podrški svojih trenera ali i roditelja. Mi smo u Zajednici promijenili mnogo stvari, donijeli smo kriterije oko raspodjele novca, ali i izbora naj sportaša. Sport je danas orahovačka perjanica. U ime svih sportaša zahvaljujem se aktualnoj gradskoj vlasti na fantastičnoj potpori – rekao je Hozić.
Gost Orahovice u subotu bio je legendarni vratar Osijeka i Zagreba, bivši reprezentativac, danas trener, Miroslav Žitnjak. Iako je prošao gotovo sve svjetske nogometne arene, Žitnjak nije krio zadovoljstvo dolaskom u Orahovicu:
– Veliko je zadovoljstvo biti danas u Orahovici, I velika mi je čast što sudjelujem u ovoj krasnoj svečanosti. Radio sam s puno nogometaša, ali rad s djecom je najveći užitak. Pozdravljam poteze gradonačelnice i gradske vlasti, jer ulaganje u sport je nešto najbolje što se može nama sportašima deseti. Čestitam svima, posebno pobjednicima, ovo je krasna svečanost – kazao je na koncu Žitnjak.
Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, također nije krila zadovoljstvo organizacijom priredbe
– Sport igra veliku i važnu ulogu u našoj društvenoj zajednici I smatram da smo se postavili onako kako treba. Sport nam daje svakodnevni elan i vjetar u leđa. Upućujem zahvalu svima onima koji su sportu, ne samo sportašima, već I njihovim trenerima, čelnicima klubova i na koncu roditeljima. Zahvaljujući entuzijazmu pobjednica ali i pojedinih klubova, sve je više sportskih manifestacija u našem gradu, i svim njima se zahvaljujem, no još jednom najveća zahvala ide sportašima koji pomiču granice. I dalje ću s velikim ushićenjem pratiti sve rezultate naših klubova i aktivno sudjelovati u svim sportskim događajima. Za mene danas nema pobjednika, svi su pobjednici. Želim vam svu sreću – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin koja je potom s Igorom Hozićem i Miroslavom Žitnjakom podijelila nagrade najboljima.

Najbolji sportaši Orahovice za 2018. godinu:

Ove su godine dijeljenja priznanja u dvanaest kategorija:

Najbolji sportski djelatnik grada Orahovice DARIJO KRMPOTIĆ – Predsjednik ŠN Papuk Orahovica

 

Nagrada za životno djelo u sportu grada Orahovice:  SLAVKO HEĆIMOVIĆ

Najbolji sportaš koji se natječe van grada Orahovice: BORNA KATIĆ

Najperspektivnija sportašica grada Orahovice (od 6 do 10 godina): LEA KOLAR (ŽRK Orahovica)


Najperspektivnija sportašica grada Orahovice (od 10 do 13 godina): LEA MARIČIĆ (ŠN Papuk Orahovica)

Najperspektivnija sportašica grada Orahovice (od 13 do 16 godina): TENA RUKAVINA (ŽRK Orahovica)

Najperspektivniji sportaš grada Orahovice (od 6 do 10 godina):  TIN PATKOŠ (ŠN Papuk Orahovica)

Najperspektivniji sportaš grada Orahovice (od 10 do 13 godina): DAMJAN OKOLIĆ (ŠN Papuk Orahovica)

Najperspektivniji sportaš grada Orahovice: (od 13 do 16 godina): SILVIO PEŠTAJ (BK LOOD Orahovica)

Najbolja sportska momčad grada Orahovice:   „BK LOOD“ Orahovica,

Najbolja sportašica grada Orahovice:  LANA MARINIĆ (BK Lood Orahovica)

Najbolji sportaš grada Orahovice  TIHOMIR TOSINO (RK Orahovica).

Osim prigodnih plaketa i Statua, najbolji sportaš, sportašica i najbolja momčad primili su i vrijedne novčane nagrade, koje će im nema sumnje itekako pomoći u daljnjoj sportskoj karijeri. Svečanost Naj sportaš Orahovice, završena je zajedničkim fotografiranjem i prigodnim domjenkom, na kojem su ponovo evocirani sportski uspjesi protekle godine, ali i iznijeti planovi za buduće nastupe. Izbor najboljih orahovačkih sportaša odvijao se u organizaciji Grada Orahovice, orahovačke Turističke zajednice, ZŠU Grada Orahovice, uz medijsko pokroviteljstvo Radio Orahovice.