Naslovnica Događanja Dan grada – dodijeljena javna priznanja

Dan grada – dodijeljena javna priznanja

1018

Orahovica danas slavi Dan grada, blagdan Našašća sv Križa.

Ovogodišnji Dan Grada Orahovice obilježava se u ozračju 791. obljetnice prvog pisanog spomena Orahovice.

Središnji program Dana grada, Svečana sjednica Gradskog vijeća, okupio je brojne goste , predstavnike gospodarstva, političkog i javnog života, kako s područja Grada Orahovice i Županije virovitičko-podravske, tako i iz drugih krajeva Hrvatske.Među uzvanicima su bili i ministar poljoprivrde i podpredsjednik Vlade RH, Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, bivši predsjednik Hrvatske i počasni građanin Grada Orahovice, Stjepan Mesić….

Svečana sjednica je bila prilika da se domaćini, predsjednik Gradskog vijeća, Radoje Medenica i gradonačelnica Ana Marija Petin, osvrnu na povijest Orahovice, ulogu lokalne vlasti, iznesu realizirane gradske projekta, ali i viziju budućeg razvoja Grada Orahovice.

Na Svečanoj su sjednici uručena javna priznanja, dodijeljena Odlukom Gradskog vijeća, fizičkim i pravnim osobama zaslužnima za razvoj i promociju Grada Orahovice.

Ove su godine dodijeljene po dvije zlatne i srebrne plakete ( jedna u području gospodarstva,a jedna u području društvenih djelatnosti), te šest Zahvalnica.

Odlukom Gradskog vijeća, Zlatna plaketa, kao najveće gradsko javno priznanje, dodijeljena je u području gospodarstva PAN PARKETU, a u području društvenih i javnih djelatnosti, Zlatna plaketa je dodijeljena Srednjoj školi “Stjepan Ivšić”.

Srebrnu plaketu, u području gospodarstva dobio je PLEŠA, obrt za preradu mesa, a Duško Rađenović, u području društvenih i javnih djelatnosti.

Javna gradska priznanja , Zahvalnice, dodijeljena su Odlukom Gradskog vijeća,u području zdravstva i socijalne skrbi, dr Ivici Fotezu, Gordani Radaković u području kulture, Marku Cingelu, u području športa, DVD-u Nova Jošava u području mjesnih odbora i udruga, Franji Molnaru u zaštiti kulturne baštine, a Slavici Hrčan, Zahvalnica je dodijeljena u području humanitarnih akcija i ostalog društvenog rada na volonterskoj osnovi.