Naslovnica Događanja Program za proslavu Dana grada

Program za proslavu Dana grada

343

Grad Orahovica, 03. svibnja na blagdan Našašća sv. Križa, proslavit će 791.rođendan., sadržajima koji su i prikladni za taj dan.
Sve je počelo jučer na Međunarodni praznik rada, 01. svibnja, kada je na Jezeru upriličen prvosvibanjski piknik, uz neizbježni prvosvibanjski grah. Na sam blagdan Našašća sv. Križa, sutra,  zbivanja će početi tradicionalnom budnicom puhačkog orkestra DVD-a Orahovica u 8 sati. Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin u 10,30 će u središtu Orahovice, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, zajedno s predstavnicima braniteljskih Udruga, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odati dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima, dok će središnje misno slavlje u orahovačkoj župnoj crkvi početi u 11 sati, kojom prigodom će mladi orahovački župljani primiti svete Potvrde. Središnji sadržaj i ovogodišnje proslave Dana grada bit će Svečana sjednica Gradskog vijeća, koja je najavljena za petak 03. svibnja u 13 sati u bivšoj Kino dvorani, a na kojoj će biti uručene plakete i zahvalnice nagrađenim pravnim i fizičkim osobama. Petak će završiti velikim koncertom Željka Bebeka u središnjem gradskom parku.
Ovogodišnja proslava Dana grada završit će u subotu 04. i nedjelju 05 svibnja, drugim po redu Orahovica Bike Weekendom, kada će u Orahovici nastupiti ponajbolji biciklisti ovog dijela Europe.
I ovogodišnje obilježavanja Dana grada odvijat će se u organizaciji Grada Orahovica i orahovačke Turističke zajednice.