Naslovnica Naslovnica U sklopu projekta “Ne dvoji-odvoji” 29. travnja bit će održane radionice

U sklopu projekta “Ne dvoji-odvoji” 29. travnja bit će održane radionice

436

Gradu Orahovica, kao nositelju, zajedno s općinama Crnac, Čačinci I Zdenci, odobren je projekt “NE DVOJI – ODVOJI”. Riječ je o edukativno-informativnim aktivnostima o održivom gospodarenju otpadom, koje sufinancira Ministarstvo zaštite okoliša I energetike.
Još 13. kolovoza prošle godine, gradonačelnica Ana – Marija Petin, potpisala je ugovor o sufinanciranju projekta.
Projekt “Ne dvoji-odvoji” ima za cilj stvaranje zajedničkog osjećaja odgovornosti za pravilno postupanje otpadom, radi smanjenja stvaranja otpada I povećanja učinka odvojenog skupljanja otpada I ponovne uporabe. Na području grada Orahovice I općina Crnac, Čačinci I Zdenci, projekt se provodi kroz edukaciju stanovnika putem brošura, letaka, radijskih emisija, plakata, radionica za djecu….
Ukupna vrijednost projekta je 543.585,05 kuna, odobrena bespovratna sredstva iznose maksimalnih 85% (462.047,28 kuna), a razliku od ukupne vrijednosti financirat će Grad Orahovica I općine Zdenci, Čačinci i Crnac.
U sklopu provedbe projekta NE DVOJI-ODVOJI bit će održano I nekoliko radionica, odnosno tribina, a sve su najavljene za ponedjeljak 29.travnja.
Toga dana, u 9,50 radionica će biti održana u OŠ Čačinci, u 11 sati u OŠ Orahovica, u 13,00 sati u Udruzi Jaglac, a u 14.30 u općini Crnac.