Naslovnica Događanja Poziv starijim osobama-počinje realizacija “Pomoći u kući starima i nemoćnima”

Poziv starijim osobama-počinje realizacija “Pomoći u kući starima i nemoćnima”

561

Gradu Orahovica s početkom ove godine odobren je projekt “Pomoć u kući starima i nemoćnima na području Grada Orahovica” iz programa „Zaželi – Programa zapošljavanja žena“. Projektom je predviđeno zapošljavanje trideset žena na području Grada , na rok od 24 mjeseca, koje su u nepovoljnom položaju , koje su nezaposlene ili dugotrajno nezaposlene, s tim da prednost imaju osobe u dobnoj skupini pedeset i više godina. Projekt je vrijedan 5.188.442,67 kuna, a financirat će se u cijelosti (100%) u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda gdje je nadležno tijelo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a partneri u projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Slatina.

Sukladno odobrenom projektu, Grad Orahovica je objavio Javni poziv za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju s područja Grada Orahovice.

Pozvane su starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju s područja Grada Orahovice kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, da ISKAŽU INTERES za korištenjem različitih oblika potpore i podrške. Riječ je o: pomoći u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoći u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika, pomoći pri održavanju osobne higijene korisnika….

Kroz projektne aktivnosti osigurane su higijenske i kućne potrepštine za krajnje korisnike kao i plaće zaposlenih žena, stoga je usluga potpore i podrške u kućanstvu krajnjim korisnicima potpuno besplatna.

Korisnici mogu biti: starije osobe (osobe sa 65 i više godina) i osobe u nepovoljnom položaju (osobe mlađe od 65 godina koje ne mogu samostalno udovoljiti osnovne životne potrebe, npr. osobe s invaliditetom, osobe s mentalnom retardacijom, kronični bolesnici i sl.)

Preduvjet za odabir korisnika je da osobe nemaju mogućnost da im pomoć osiguraju roditelji, bračni drug i djeca ili drugi članovi obitelji ili da si istu osiguraju samostalno te da nemaju sklopljen ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju, da im takva usluga već nije osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora, te ne primaju doplatak za pomoć i njegu od Centra za socijalnu skrb…

Zainteresirani za korištenje usluge besplatne socijalne pomoći prijave mogu podnijeti u pisanom obliku,poštom ili osobno na propisanom Obrascu za prijavu, na adresu:

Grad Orahovica

Franje Gavrančića 6

33 515 Orahovica

s naznakom „Pomoć u kući starijima i nemoćnima s područja Grada Orahovice – prijava korisnika“.Iznimno, ukoliko zainteresirane osobe nisu u mogućnosti podnijeti prijavu na gore navedeni način, informacije o prijavi mogu zatražiti telefonski na broj: 033/ 673-094 u vremenu od 08,00 – 14,00 sati radnim danom.

Rok za dostavu prijava je 06. svibanj 2019.godine.Na spomenuti broj telefona zainteresirani mogu dobiti i više informacija o ovom Javnom pozivu.