Naslovnica Naslovnica Košarkaši Mladosti bez poraza osvojili Treću ligu

Košarkaši Mladosti bez poraza osvojili Treću ligu

538

Naslov košarkaškog prvaka Treće lige istok, ponovo se vratio u Čačince, objektivno tamo mu je i mjesto. Naime, tijekom protekle sezone, košarkaški Mladosti nisu izgubili niti jednu utakmicu, i bez iti jedne trunke zamjerke, “kantu” su vratili u svoje mjesto. U oba finalna sraza momčad Belog Manastira, iako u njoj igra nekoliko prekaljenih košarkaša, nije znala ili mogla, kako zaustaviti moćne, jake i znalački potkovane, Mladostaše. Demonstracija sile i znanja je i okruglih 40 razlike “viška” u dva susreta finala, 60:79 i 88:67.
– Zasluženo smo prošli prvi kroz cilj. Nemamo niti jednu “ogrebotinu” ove sezone, i mislim da je naslov zasluženo vraćen u Čačince. Čestitam kompletnoj momčadi, trenerima, strunom stožeru na sjajnom rezultatu – rekao je predsjednik kluba Mario Krmpotić.
Momčad je sastavljena od igrača iz Čačinaca, Slatine i Orahovice I spoj je mladosti i iskustva.
– To je momčad koja može igrati i A-2 ligu, naravno uz pojačan rad u dvorani. Braća Jukić, Radaković, Nekić, Cingel, Jerbić, Grundler imena su koja znaju što je košarka, i ako se kockice polože, imat će što reći i u drugom razredu hrvatske košarke. Vrlo brzo ćemo sjesti u klubu i vidjeti što ćemo i kako dalje. Ambicije postoje naravno – kaže Krmpotić.
Klub je posložen, naslov je spremljen, već pomalo i arhiviran, treba uslijediti iskorak:
– Hvala svim sponzorima koji su pratili naš put, posebice Općini Čačinci, koja je naš glavni “hranitelj”. Hvala svim navijačima, roditeljima na potpori. Nadam se da će Mladost naredne sezone igrati uj rangu više, jer za to smo spremni – zaključio je prvi čovjek čačinačke košarke Mario Krmpotić. (fotografija:www.icv.hr,VG)