Naslovnica Događanja Orahovački branitelji boravili u BiH

Orahovački branitelji boravili u BiH

490

Proteklog četvrtka u selu Garevac pokraj Modriče u BIH obilježena je 27. obljetnica osnutka 105. brigade HVO Modriča ,na kojoj su nazočili i pripadnici Koordinacije braniteljskih udruga Grada Orahovica. Bila je to prigoda da se hrvatski branitelji prisjete i tragične pogibije svojih suboraca pripadnika 132. brigade HV Našice-Orahovica, Miroslava Međimurca, Zdravka Kevčića, Karla Stojakovića, Vlade Golika i Josipa Klobučara koji su u 20.05.1992.godine položili svoje živote u borbi u Modrići.
Na mjesnom groblju u Garevcu ispred Grada Orahovice i Koordinacije braniteljskih udruga Grada Orahovice vijence su položili i svijeće upalili Damir Vratković, Dalibor Perić i Miroslav Milovuković.
Također, na mjesnom groblju u selu Garevac položen je kamen temeljac za buduće spomen obilježje svim poginulim pripadnicima 105, brigade, a njih je oko 190. Na novoizgrađenom spomen obilježju, nalazit će se i pet imena hrvatskih branitelja, pripadnika 132. brigade HV Orahovica – Našice
Za sve žrtve poginule u obrani Modriče služena je potom sv. Misa u mjesnoj crkvi u Garevcu, a udruge iz BIH i Orahovice dogovorile su  buduću suradnju. Suradnja će na Dan grada Orahovice, 03. svibnja na blagdan Našašća sv. Križa, biti potpisana memorandumom o suradnji i zajedničkim obilježavanjima obljetnica vezanim uz Domovinski rat. Prvo novo zajedničko druženje potom je najavljeno za 19. svibnja kada će u Velikom Rastovcu, kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, biti prigodno obilježena obljetnica pogibije petorice branitelja u Modriči.