Naslovnica Događanja Crveni križ Orahovica-paketi hrane za građane, djeci čokolade

Crveni križ Orahovica-paketi hrane za građane, djeci čokolade

173

Kao i proteklih godina Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica podijelit će pred Uskrs   pakete hrane  socijalno ugroženim osobama na području Grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci. Hrana je kupljena iz sredstava Gradskog društva i za nju je izdvojeno oko15.000,00 kuna,  sukladno mogućnostima Društva. Ukupno će biti  podijeljeno  200 paketa hrane, što, nažalost, kažu u Crvenom križu, neće biti dovoljno za sve korisnike socijalne pomoći.

Kriterije za raspodjelu paketa hrane utvrdio je Odbor Gradskog društva Crvenog križa Orahovica i Hrvatski Crveni križ. Pomoć u hrani primit će:

–       žene starije od 60 godina i muškarci stariji od 65 godina koji primaju socijalnu pomoć do 800,00 kuna, a žive sami u domaćinstvu ili s bračnim drugom

–       roditelji, za djecu do petnaest godina koji primaju socijalnu pomoć,  ovisno o imovinskom stanju i procjeni članova Odbora GDCK

Paketi hrane bit će dostavljeni na kućne adrese primatelja pomoći.

Podjela paketa počinje danas i provodit će se sve dok svih 200 paketa ne bude podijeljeno.

Pored paketa hrane, volonteri Crvenog križa podijelit će i 175 čokolada djeci korisnika socijalne pomoći, koje su prikupili polaznici Dječjeg vrtića “Palčić” u akciji “Čokolada za nepoznatog prijatelja” i ovih dana ih dostavili orahovačkom Crvenom križu..