Naslovnica Naslovnica Izbori za vijeća nacionalnih manjina

Izbori za vijeća nacionalnih manjina

307

Birači s područja Grada Orahovica koji će na izborima birati članove Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Orahovica, moći će svoje predstavnike birati na izborima za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, koji će, Odlukom Vlade RH ,biti održani u nedjelju, 05.svibnja.

U Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Orahovice , bit će birano petnaest članova.

Građani s pravom glasa, pripadnici srpske nacionalne manjine, upoznati su da je sjedište Gradskog izbornog povjerenstva u Maloj gradskoj vijećnici u Ulici Franje Gavrančića 6. Kontakt telefon je 673 351, fax 673 125, a e-mail adresa: gip.orahovica@izbori.hr. Osoba za kontakt je Emica Parašilovac, zamjenica predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva.

U Općinskom sudu u Virovitici, Stalna službe u Slatini, osoba za kontakt je Krunoslav Gernhard, predsjednik GIP-a, broj tel: 098 562 392.

Članovi Izbornog povjerenstva Grada Orahovice dežuraju, radi mogućnosti ovjera očitovanja kandidata i zaprimanja kandidacijskih lista, u sjedištu Izbornog povjerenstva,u Orahovici, radnim danom od 08,,00 do 15,00 sati, a još će dodatno dežurati i u subotu i nedjelju, 13. i 14. travnja od 10,00 do 20,00 sati, te u ponedjeljak, 15. travnja, od 08,00 do 24,00 sata.

Članovi vijeća nacionalnih manjina i predstavnici nacionalnih manjina biraju se neposredno tajnim glasovanjem, za razdoblje od četiri godine, a prijedlozi lista kandidata moraju biti predani nadležnom izbornom povjerenstvu najkasnije do nedjelje,15. travnja, do 24,00 sata.

Iz Državnog izbornog povjerenstva pozvali su birače koji žele ostvariti aktivno i pasivno biračko pravo na izborima da na vrijeme provjere jesu li upisani u registar birača, te da provjere točnost podataka u registru birača.