Naslovnica Čačinci Novi stipendisti Općine Čačinci

Novi stipendisti Općine Čačinci

384

Općina Čačinci stipendirat će u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini dvadeset učenika i deset studenata, odlučeno je to na sjednici Općinskog vijeća. Učeničke stipendije u iznosu 200,00 kuna mjesečno izabranim stipendistima -učenicima, isplaćivat će se za tekuću školsku godinu, konkretno za period od 1. rujna 2018. do 30. lipnja ove godine, a studentske , koje iznose 400,00 kuna mjesečno, za razdoblje akademske godine, od 1. listopada prošle, do 31. srpnja ove godine.

U Proračunu Općine Čačinci, podsjetio je načelnik, Mirko Mališ, osigurano je za stipendiranje učenika i studenata, ukupno 95.000 kuna, pa će nakon ovih, biti dodijeljene i športske stipendije.

Načelnik Mališ također je spomenuo da je ove godine pri odabiru stipendista, uz uspjeh u školi, odnosno fakultetu i socijalni status, kriterij odabira bila i uključenost u rad neke od udruga koje djeluju u Općini. Taj kriterij je odabira svojevrsni je i poticaj mladima na angažiranje u društvenoj zajednici, naglasio je načelnik Mališ.