Naslovnica Naslovnica Orahovica će ove godine proslaviti 791. rođendan

Orahovica će ove godine proslaviti 791. rođendan

897

Grad Orahovica, 03. svibnja na blagdan Našašća sv. Križa, proslavit će 791.rođendan., a danas je na službenim gradskim web stranicama, objavljen i program proslave koja će trajati od 01. do 5. svibnja.
Sve će početi na Međunarodni praznik rada, 01. svibnja, kada će na Jezeru biti upriličen prvosvibanjski piknik, uz neizbježni prvosvibanjski grah. Na sam blagdan Našašća sv. Križa, zbivanja će početi tradicionalnom budnicom puhačkog orkestra DVD-a Orahovica u 8 sati. Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin u 9,30 će u središtu Orahovice, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, zajedno s predstavnicima braniteljskih Udruga, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odati dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima, dok će središnje misno slavlje u orahovačkoj župnoj crkvi početi u 11 sati, a predvodit će ga požeški biskup Antun Škvorčević, kojom prigodom će mladi orahovački župljani primiti svete Potvrde. Središnji sadržaj i ovogodišnje proslave Dana grada bit će Svečana sjednica Gradskog vijeća, koja je najavljena za petak 03. svibnja u 13 sati u bivšoj Kino dvorani, a na kojoj će biti uručene plakete I zahvalnice nagrađenim pravnim i fizičkim osobama. Petak će završiti velikim koncertom Željka Bebeka u središnjem gradskom parku.
Ovogodišnja proslava Dana grada završit će u subotu 04. i nedjelju 05 svibnja, drugim po redu Orahovica Bike Weekendom, kada će u Orahovici nastupiti ponajbolji biciklisti ovog dijela Europe.
I ovogodišnje obilježavanja Dana grada odvijat će se u organizaciji Grada Orahovica i orahovačke Turističke zajednice.