Naslovnica Događanja Održana 91. redovna godišnja izvještajna skupština DVD-a Dolci

Održana 91. redovna godišnja izvještajna skupština DVD-a Dolci

293

Nakon godišnjih skupština Dobrovoljnih vatrogasnih društava Orahovica,Nova i Stara Jošava te Crkvari, u subotu su se na 91. redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini sastali i vatrogasci DVD-a Dolci.Podnoseći izvješće o radu za proteklu godinu, predsjednik Društva, Samir Božičević, rekao je kako tijekom 2018. godine nije bilo požarnih intervencija, već samo jedna tehnička.Osimo toga,radilo se na pripremanju djece za vatrogasna natjecanja, održavani su sastanci Upravnog odbora, održavan je okoliš oko doma, dolački vatrogasci su sudjelovali na osposobljavanjima za vatrogasna zvanja, te su sudjelovali na skupštinama susjednih vatrogasnih društava.Predsjednik Božičević na koncu je naglasio i odličnu suradnju s Mjesnim odborom Dolci, s kojim su zajednički organizirali nekoliko humanitarnih zabava.

Okupljanje mladeži te rad s njima i odlazak na natjecanja, školovanje vatrogasaca, održavanje doma i prostora oko doma, aktivnosti su koje dolački vatrogasci planiraju provoditi i tijekom 2019. godine, rekla je podnoseći plan rada, zamjenica zapovjednika DVD-a Dolci, Ivana Čižić.

Godišnja skupština bila je i prilika za dodjelu priznanja za položena vatrogasna zvanja, koja je zaslužnim vatrogascima dodijelio zapovjednik VZ Orahovica, Robert Orina.Domagoj Čačinović ,Mario Gubeljak i Toni Sitar primili su uvjerenje o usavršavanju za specijalnost rukovanja aparatima za zaštitu dišnih organa, dok je Mario Gubeljak, uz spomenuto, primio još i uvjerenje iz usavršavanja za specijalnost bolničar.

Redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini DVD-a Dolci nazočili su i predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica, Mario Gubeljak i Robert Orina, predstavik Grada Orahovice, Milan Babac i predsjednica Mjesnog odbora Dolci, Danijela Kordoš.