Naslovnica Naslovnica Općina Zdenci- veće naknade za novorođenčad, umirovljenicima – “uskrsnice “

Općina Zdenci- veće naknade za novorođenčad, umirovljenicima – “uskrsnice “

703

Vijećnici Općinskog vijeća Zdenci na zadnjoj su, ovotjednoj sjednici, nekoliko donesenih odluka usmjerili na financijske potpore određenim kategorijama stanovništva.

Jedna od odluka odnosi se na iznose jednokratnih potpora za novorođenčad, koji su povećani. Prema ovoj Odluci, jednokratne potpore za prvo i drugo dijete rođeno u obitelji, iznose 4.000 kuna, za treće dijete -5.000 kuna, za četvrto dijete-6.000 kuna, a za svako sljedeće dijete u obitelji jednokratna potpora će iznositi 8.000 kuna.

Također je na sjednici OV Zdenci donesena i Odluka o sufinanciranju boravka djece u dječjem vrtiću u Zdencima, kojom je utvrđeno da će roditelji za boravak djeteta u vrtiću mjesečno plaćati 100,00 kuna.

I ove će godine, prije Uskrsa, Općina Zdenci isplatiti “uskrsnice” umirovljenicima, korsnicima osobne invalidnine i korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Općine Zdenci, u jednokratnom iznosu 150,00 kuna. Isplata “uskrsnica” spomenutim kategorijama građana bit će u vremenu od 11. do 18. travnja.