Naslovnica Virovitica Najuspješniji do sada: U tri dana, sajam Viroexpo, ove je godine posjetilo...

Najuspješniji do sada: U tri dana, sajam Viroexpo, ove je godine posjetilo 31.170 ljudi

150

U svom novom domu, na ukupno 14.500 „kvadrata“ zatvorenog, otvorenog i natkrivenog prostora, Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. postao je i službeno najposjećeniji sajam u povijesti.

Pokazale su to brojke koje govore kako je u tri dana Viroexpo posjetilo 31.170 posjetitelja. Prošle godine sajam je vidjelo 27.800 posjetitelja, a godinu dana ranije 28.000, što je bio rekord. Sajam je, i novu halu Viroexpa otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Na sajmu je proizvode i usluge ove godine izložilo 625 izlagača iz 29 zemalja, a zanimljivost je i što je od ukupnog broja izlagača njih čak 156 iz neke druge zemlje. Za usporedbu, sajam je lani okupio 723 izlagača na nešto više od 8000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

U anketi koju među izlagačima tradicionalno provodi HGK-Županijska komora Virovitica, jedan od organizatora Viroexpa, izlagači su ove godine stopostotnu podršku dali novoizgrađenom prostoru i daljnjem održavanju sajma te smatraju kako je on dobar oblik prezentacije proizvoda, usluga i ideja.

Više od 97 posto njih najavilo je kako će i sljedeće godine sudjelovati na Viroexpu, a njih 95 posto očekuje povećanje plasmana proizvoda. Više od 93 posto izlagača izjasnilo se kako smatraju da će im nastup na Viroexpu poboljšati poslovanje.

Organizacijski odbor sajma, na čelu s predsjednikom, županom Virovitičko-podravske županije Igorom Androvićem, potpredsjednikom, gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom i ostalim članovima Odbora, zahvaljuje svima koji su svojim radom doprinijeli da na 24. Viroexpu svoje ciljeve ostvare svi sudionici sajma, osobito izlagači i posjetitelji.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i bila i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su bili: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je bila Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Grad partner je bio Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelji i partneri sajma bili su i Slatinska banka te Osječko pivo. (www.icv.hr, www.vpz.hr, HGK ŽK Virovitica, Fotografija: Matija Rođak)