Naslovnica Kultura Damir Najmenik novi je predsjednik Ogranka Matice hrvatske Orahovica

Damir Najmenik novi je predsjednik Ogranka Matice hrvatske Orahovica

291

Damir Najmenik novi je predsjednik Ogranka Matice hrvatske Orahovica, Najmenik je izabran na jučer održanoj, redovnoj godišnjoj izvještajno – izbornoj skupštini.

Izvješće o radu za protekle 2 godine podnio je predsjednik, Zorislav Milković, koji je rekao kako je Matica u svome djelovanju prvenstveno bila uključena u kulturna zbivanja i njegovanje kulturno-povijesne baštine na lokalnom orahovačkom području.

Književni susreti u sklopu Mjeseca hrvatske knjige,predavanja i izložbe,obilježavanje Dana sjećanja na Vukovar, samo su dio aktivnosti odrađenih u proteklom dvogodišnjem razdoblju. Milković je u svome izvješću istaknuo i dobru suradnju sa susjednim Ograncima Matice hrvatske iz Slatine,Virovitice i Našica. Matica je u svoje aktivnosti nastojala, što je to više moguće, uključiti i mlade, kojima je većina programa i bila namijenjena.Na koncu se Milković zahvalio gradonačelnici Petin te svima koji su na bilo koji način pomagali radu orahovačke Matice.

S obzirom da je jučerašnja skupština bila i izborna, nakon podnošenja izvješća, dosadašnji članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora su razriješeni dužnosti te se pristupilo izboru novoga. Damir Najmenik izabran je za novog predsjednika Ogranka Matice hrvatske Orahovica, a na tom mjestu je naslijedio Zorislava Milkovića, koji je funkciju predsjednika obnašao od 2001. godine.

Nova dopredsjednica je Emica Parašilovac, tajnica Ida Milković, a osim njih u Predsjedništvu će u narednom četverogodišnjem razdoblju još biti: Pavo Leko, Ivana Maričić, Ivana Pavelić,Katarina Najmenik, Alen Unferderber, Marijana Čelig-Hlobik, Jelena Mihelčić i Ivan Cigler.

Zorislav Milković je izabran za predsjednika Nadzornog odbora, u kojemu će kao članovi još biti Danko Horvatin i Dragan Zubak.

Nakon izbora, novoizabrani predsjednik Najmenik se zahvalio na ukazanom povjerenju te je predložio plan rada za naredne dvije godine, koji je potom i jednoglasno usvojen.

Jučerašnja skupština bila je i prigoda za dodjelu Zahvalnica, koje su za dugogodišnji rad i promicanje kulture na području Grada Orahovice dobili: Mirjana Buneta-Knežević, Snježana Konopek,Marija Lenard, Viktorija Petrušić, Zorica Bartolović, Danko Horvatin, Duško Rađenović, Franjo Molnar, Dragan Zubak,Stjepan Sučić i Zorislav Milković.

Jučerašnjoj redovnoj godišnjoj izborno-izvještajnoj skupštini Ogranka Matice hrvatske Orahovica nazočili su i gosti, dožupan Virovitičko-podravski, Darko Žužak, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice, Marija Šafer i dugogodišnji dopredsjednik Matice hrvatske, Stjepan Sučić.