Naslovnica Naslovnica Potpisani ugovori, prva sredstva narednog tjedna

Potpisani ugovori, prva sredstva narednog tjedna

498

Danas su u Maloj gradskoj vijećnici, a po pozivu Igora Hozića, predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Orahovice, potpisani ugovori sa sportskim klubovima, koji reguliraju financiranje u 2019. godini.
Nakon potpisivanja Ugovora, nekoliko čelnika klubova izrazilo je zadovoljstvo odrađenim poslom:
Matija Čačinović, predsjednik NK DOŠK Dolci:

– Zadovoljan sam s dobivenim iznosom, koji je veći nego prošle godine. Nadam se da će biti dovoljno da završimo sezonu. Ono što sam rekao i na Skupštini kluba, nadam se ostvarenju svih planova. Vjerujem da će nas Grad i dalje pratiti. Planiramo postaviti fasadu na našu svlačionicu, i ukoliko budemo dobili dodatnu pomoć, završit ćemo i taj projekt – rekao je predsjednik DOŠK-a Matija Čačinović.


Predsjednik ŠN Papuk Orahovica, Darijo Krmpotić također se zahvalio na dobivenim sredstvima, apostrofirajući sjajnu suradnju s Gradom i Zajednicom:


– Mi smo iznimno zadovoljni sa sredstvima koje smo dobili. Drago mi je da su Grad i Zajednica prepoznali naš rad. Sezonu ćemo završiti bez problema. Sukladno kriterijima dobili smo dvadeset posto više sredstava. Hvala još jednom i Gradu i Zajednici – rekao je Krmpotić.


Predsjednik Sportskog rekreacijskog društva Orahovica Milan Babac kazao je:
– Svakako da smo zadovoljni. Ovo je iznos koji nam potpuno omogućava da provedemo sve zamišljeno u ovoj sezoni. Hvala i Gradu i Zajednici – rekao je Babac.


Nakon svečanog čina potpisivanja Ugovora, predsjednik ZŠU Igor Hozić kazao je:


– Sve smo obavili kako smo i najavljivali i obećavali. Već idući tjedan, u utorak ili srijedu, klubovima će biti doznačena prva sredstva u iznosu od 50% dobivenih sredstava. Posao oko raspodjele sredstva za ovu godinu je završen, no nas očekuje sada kontrola sredstva koju su dobili klubovi u prvom dijelu godine. Želimo voditi brigu o svakoj kuni, jer ne želimo da netko netransparentno troši novac, a što se desilo protekle godine s jednim članom Zajednice – rekao je Hozić, koji je poslalo i poruku svim sportskim klubovima:


– Svi klubovi imaju povećana sredstva u odnosu na 2017. godinu I to rapidno. Nadam se da niti jedan klub više neće imati nikakvih problema oko završetka sezona. Svima smo dali mogućnost normalnog rada i to ćemo činiti dok god budemo tu gdje je jesmo. Samim time očekujem puno dobrih sportskih rezultata, jer uvjeti su sada stvoreni, financije više nisu problem i nema zapreka da se opet radujemo velikim sportskim dostignućima – zaključio je danas predsjednik zajednice športskih udruga Grada Orahovica Igor Hozić.

Dodajmo još, da je Grad Orahovica u svom Proračunu za tekuću godinu osigurao 600 tisuća kuna, 100 tisuća kuna više nego u prošloj godini.