Naslovnica Virovitica U petak 15. ožujka počet će radovi na izgradnji Dječjeg vrtića u...

U petak 15. ožujka počet će radovi na izgradnji Dječjeg vrtića u Špišić Bukovici koji se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Općine Špišić Bukovica

140

Na prigodnoj svečanosti, u petak 15. ožujka, s početkom od 9,00 sati, počet će gradnja novog dječjeg vrtića u Špišić Bukovici, koji se gradi sredstvima Ministarstva poljoprivrede, kroz Mjeru ruralnog razvoja 7.4.1., te sredstvima Općine Špišić Bukovica.

Za ovaj jedan od najznačajnijih projekata na području ove općine, bespovratna sredstva Ministarstva poljoprivrede, u 100-postotnom iznosu su 4.235.307,80 kuna.

Radove će izvesti zajednica ponuditelja, Cestogradnja iz Slatine i Drvnih konstrukcija iz Voćina, a otvorit će ih potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić. Tako će 40-ak mališana iduće godine dobiti novi vrtić.

Ovo je prvi od 11 vrtića koji će se graditi diljem Virovitičko-podravske županije, kroz 1. i 2. poziv Ministarstva poljoprivrede navedene mjere, a diljem Hrvatske, kroz ovu mjeru, niknut će 200 novih vrtića u ruralnim područjima. Projektnu prijavu za Dječji vrtić u Špišić Bukovici, je u suradnji s prijaviteljem, izradila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)