Naslovnica Događanja Školsko natjecanje Crvenog križa

Školsko natjecanje Crvenog križa

234

Proteklog je vikenda  u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Orahovica i Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica održano je školsko-gradsko natjecanje ekipa podmlatka  Crvenog križa u provjeri znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te u provjeri znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

U kategoriji podmlatka nastupile su ekipe iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci i Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica.

Na početku natjecanja Ravnatelj Društva Željko Kiš pozdravio je sve nazočne, te je natjecateljima objasnio sistem i pravila natjecanja. Ispred domaćina natjecanja  Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić sve nazočne pozdravila je ravnateljica Maja Škraba, koja je ukazala na značaj pružanja prve pomoći.   Na kraju se nazočnima ispred Gradskog društva Crvenog križa Orahovica obratio predsjednik povjerenstva za natjecanje Stevo Hulak, pohvalio je  ekipe na vremenu uloženom u  pripremi za natjecanje, zaželjevši   ekipama puno uspjeha u natjecanju,  te je proglasio natjecanje otvorenim. 

Prvo mjesto sa 101,40 bodova osvojila je ekipa  Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica pod vodstvom mentorice profesorice Ljiljane Macanić u sastavu: Sara Stojić, Elena Ileš, Tea Lukačić, Vedrana Hodak, Hana Jovanović i Alena Knežević. Drugo mjesto sa 76,94 osvojila je ekipa Osnovne škole Antuna Gustava Matoša  Čačinci  pod vodstvom mentora profesora Velimira Treska u sastavu: Magdalena Jelenčić, Larisa Goluska, Dunja Viktorija Krolo, Anita Krsnik, Magdalena Krmpotić i Robert Mađarić.

Ekipa Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica stekla je  pravo nastupa  na međužupanijskom natjecanju koje će se održati u Valpovu  06. travnja.