Naslovnica Naslovnica Liječnički pregledi za prvoškolce

Liječnički pregledi za prvoškolce

593

Ured državne uprave u Virovitičko-podravskoj županiji na svojoj web stranici (www.uduvpz.hr) objavio je raspored pregleda djece za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2019./20. i to za upisna područja Virovitice, Slatine i Orahovice.
Svi pregledi će se prema unaprijed utvrđenom rasporedu održavati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo VPŽ „Sveti Rok“ Službe za školsku medicinu u Virovitici, te ispostavama Zavoda, u Slatini i Orahovici. Pregledi su najavljeni za 8 sati u Službi za školsku medicinu kod liječnice dr. Dubravke Brkljačić, specijalistice školske medicine. Za buduće prvašiće u OŠ Ivan Goran Kovačić u Zdencima, njih 22, pregledi će biti organizirani 28. ožujka i 01. travnja. U prvi razred OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici naredne školske godine poći će 50 prvašića, a za njih će pregledi biti održavani 04.,05.,09., 10. i 11. travnja, dok će 24 buduća polaznika prvog razreda u OŠ Antun Gustav Matoš u Čačincima, biti pregledani u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok u Orahovici, 02.,03., i 04.travnja.
Na pregled je potrebno ponijeti i točno propisane dokumente, poziv za pregled djeteta, koji će pravovremeno biti poslan na kućnu adresu od strane Škole, zdravstvenu iskaznicu, cijepni karton, zdravstveni karton djeteta od obiteljskog liječnika odnosno pedijatra, potvrdu o statusu zuba od odabranog stomatologa djeteta, laboratorijski nalaz hemoglobina i urina te OIB djeteta. U slučaju spriječenosti dolaska na pregled za upis u prvi razred bit će potrebno nedolazak ispričati na broj telefona 033-400-186. (fotografija:K.T.)