Naslovnica Naslovnica Održana redovna mjesečna tiskovna konferencija GO HSS-a Orahovica

Održana redovna mjesečna tiskovna konferencija GO HSS-a Orahovica

794

Predsjednica GO HSS-a Marija Šafer, predsjednik kluba vijećnika u GV Igor Hozić, te gradonačelnica Orahovice i potpredsjednica HSS-a  Ana – Marija Petin, održali su redovnu mjesečnu tiskovnu konferenciju, orahovačkog HSS-a. Tema i ove konferencije bila je „Aktualna politička situacija u Orahovici. Predsjednica GO Marija Šafer kazala je kako aktualna gradska vlast od prvog dana mandata provodi politiku predizbornog programa HSS-a.
– U proteklih mjesec dana puno smo radili. Odradili smo Valentinovsku zabavu, na kojoj je nazočilo više od 150 ljudi, izdali smo prvi broj našeg glasila „Novo doba“. U narednom periodu obići ćemo sve ogranke HSS u prigradskim naseljima – rekla je Šafer.
Igor Hozić , predsjednik kluba vijećnika HSS u GV Grada Orahovice kazao je kako će HSS-ovi vijećnici, dok god se bude radilo na ovako transparentan i kvalitetan način, podržavat će gradonačelnicu u njenom radu:
– Bez obzira na povremene pritiske koalicijskog partnera, od svog programa i načina rada, mi nećemo odstupiti pa i pod cijenu prizivanih ponovljenih izbora – rekao je Hozić.
Gradonačelnica Petin govorila je o aktivnostima koje je su odrađene u proteklih mjesec dana, posebno se osvrnula na suradnju s Fakultetom za Dentalnu medicinu u Orahovici:
Projekt Fakulteta ide svojim tijekom i zacrtanim planom. Održavamo redovne dvotjedne sastanke i o svemu obavještavamo zainteresiranu javnost. Želimo da se grad razvija u cilju daljnjeg razvoja zdravstvenog turizma. Odnos s Fakultetom je uvijek bio dobar, i takav ostaje. Potpisali smo ugovor s izabranim projektantom, dobili smo 250 tisuća kuna i posao izrade potrebne dokumentacije kreće. Od kada smo došli na vlast radimo sve kako bi se razvili u pravi sveučilišni centar. Stara kurija u parku na sljedećoj sjednici GV bit će predana Fakultetu, koji će ju potom pretvoriti u centar za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti – rekla je Petin.
Govorila je gradonačelnica Orahovice i o projektu „Zaželi“
Spočitavali su nam da smo zakasnili, da ne radimo ništa, da nas nije briga za Grad. Za koji dan ćemo javnost obavijestiti o učinjenom, i svi će biti iznenađeni, osim nas, jer mi znamo što smo učinili i napravili. Projekt Zaželi vrijedan je više od 5 milijuna kuna. Posao će dobiti 30 žena starijih od 50 godina koje će brinuti o više od 130 osoba starije životne dobi – zaključila je predsjednica Županijske organizacije HSS-a, zastupnica u Hrvatskom saboru i orahovačka gradonačelnice Ana Marija Petin.
Na upit novinara da li je došlo do promjena u odnosnu kolacijskih partnera, potpredsjednica HSS-a i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin je odgovorila:
– Ne. Situacija s kolacijskim partnerom je ostala ista. O tome najbolje svjedoči podatak sa zadnje sjednice GV. Naime ,na spomenutom Vijeću dozvoljeno je ponovno iznošenje laži i insinuacija, a vam predloženog Dnevnog reda. To nije korektno i tako se koalicijski partneri ne ponašaju. Dodala bih još da i predsjednik GV uredno dobiva obavijesti o svakodnevnim aktivnostima koje se zbivaju, no nitko nije našao za shodno se informirati, pitati ili ne daj Bože doći na sastanak, događaj ili godišnju Skupštinu bilo koje Udruge – zaključila je potpredsjednica HSS-a i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin na jučerašnjoj tiskovnoj konfekciji GO HSS-a Orahovica.