Naslovnica Događanja GODIŠNJOM SKUPŠTINOM OBILJEŽENA 137. GODIŠNJICA DVD-a ORAHOVICA

GODIŠNJOM SKUPŠTINOM OBILJEŽENA 137. GODIŠNJICA DVD-a ORAHOVICA

458

Na godišnjoj izvještajnoj skupštini, 137-oj po redu, sastali su se u nedjelju (03.03.) vatrogasci DVD Orahovica, stožernog društva u Vatrogasnoj zajednici. Skupštini su, uz članove DVD-a Orahovica, nazočili i brojni gosti: zapovjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Stjepan Venus, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Ivica Podboj, počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica, Petar Čačinović, gradonačelnica Orahovica Ana-Marija Petin, te predstavnici brojnih vatrogasnih društava: kako onih koja djeluju u sastavu Vatrogasne zajednice Orahovica, i vatrogasnih zajednica s područja VPŽ, tako i drugih vatrogasnih društava od Ivankova, Oriovca, Valpova, Kutjeva, Feričanaca, Požege,Donje Motičine i Bjeljevine.

Domaćim vatrogascima i uzvanicima o radu društva u prošloj godini govorio je zapovjednik DVD-a Orahovica, Robert Orina, koji je u svom izvješću obuhvatio natjecanja, obuku vatrogasaca, uslužne radove za potrebe Grada, te fizičkih i pravnih osoba,rad s djecom i 9. Memorijal Damira Hornunga. U prošloj godini, spomenuo je Orina,vatrogasci su intervenirali na gašenju pet požara: dva na stambenim i gospodarskim objektima, jednog na vozilu i dva na otvorenom prostoru, a imali su i 12 tehničkih intervencija.Spomenuo je Orina da u DVD-u djeluje i Servis protupožarnih aparata u kojem je tijekom protekle godine servisirano 1.638 aparata za pravne i fizičke osobe.

Pročelnica Puhačkog orkestra Blaženka Sekulić Nekić izvijestila je da su u orkestru 22 člana,a probe se pod vodstvom kapelnika Zorana Vlajnića održavaju 2 puta tjedno. Orahovački puhači, kazala je pročelnica, u prošloj su godini održali 12 nastupa te su jedini takav orkestar pri vatrogasnom društvu u Virovitičko-podravskoj županiji.

U tekućoj godini DVD Orahovica namjerava nastaviti učlanjivanje mladih vatrogasaca, raditi na stručnom osposobljavanju članstva, vatrogasci će biti angažirani na protupožarnoj preventivi, sudjelovati na natjecanjima, kao organizatori i gosti, nastaviti nabavku potrebne opreme, te uz održavanje postojećeg vatrogasnog doma, zajedno s gradskom vlasti biti angažirani oko realizacije planiranog projekta izgradnje novog vatrogasnog doma.

Čestitke na dosadašnjem radu orahovačkim vatrogascima uputila je gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je rekla kako su u protekloj godini iz gradskog proračuna izdvojena veća financijska sredstva za rad vatrogastva.”Projekat izgradnje novog vatrogasnog doma u Orahovici, vrijedan preko 6 milijuna kuna je prevelik financijski “zalogaj” , koji Grad Orahovica ne može sam finacirati, te će se ta sredstva nastojati osigurati putem raznih natječaja i na tome će se gradska vlast angažirati u budućnosti” , zaključila je gradonačelnica Petin.