Naslovnica Događanja GDCK Orahovica- sljedećeg tjedna nova podjela hrane iz Projekta, akcija DDK u...

GDCK Orahovica- sljedećeg tjedna nova podjela hrane iz Projekta, akcija DDK u Zdencima

449

Kroz provođenje Projekta „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“ koji se financira iz Europskog fonda za najpotrebitije , Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica nastavlja s pružanjem pomoći u hrani za korisnike zajamčene minimalne naknade i za manji broj umirovljenika s malim mirovinama, koje ima u svojoj evidenciji.

Prva podjela paketa hrane iz Projekta bila je u mjesecu listopadu prošle godine kada je podijeljeno 349 paketa. a druga u mjesecu prosincu prošle godine, s podijeljenih 414 paketa.

U mjesecu siječnju Gradsko društvo Crvenog križa podijelilo je 200 paketa hrane koji su bili planirani za podjelu pred božićne blagdane, ali zbog pravila iz Projekta, da korisnici ne mogu isti mjesec primiti pomoć u hrani iz dva izvora, podjela je provedena u ovoj godini. Dio hrane za te pakete kupljen je iz novčanih sredstava prikupljenih u akciji „Solidarnost na djelu 2018“, provedenoj u mjesecu listopadu, a drugi dio hrane prikupljen je u akciji prikupljanja hrane provedenoj u mjesecu prosincu prošle godine.

Treća podjela paketa hrane iz Projekta počet će u ponedjeljak, 4. ožujka. Podjelom će biti obuhvaćeno 414 korisnika zajamčene minimalne naknade i manji broj umirovljenika s malim mirovinama koje Gradsko društvo Crvenog križa ima u evidenciji.

Svi paketi će biti dostavljeni vozilom Crvenog križa na kućne adrese primatelja paketa.

Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica izražava žaljenje što ne može pomoći većem broju umirovljenika s malim mirovinama, jer je iz Projekta dobilo samo spomenutu količinu paketa.

Akcija DDK u Zdencima

Tijekom mjeseca ožujka, Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica planira realizirati dvije akcije darivanja krvi: u Zdencima i Orahovici, Akcija u Zdencima bit će održana već narednog tjedna. To je treća ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji GDCK Orahovica, a najavljena je za četvrtak, 7. ožujka, i bit će u Zdencima održana za dnevne potrebe svih bolnica koje pokriva Klinička bolnica Osijek.

Akcija će se provoditi u zdenačkom Domu kulture u vremenu od 16,30 do 19,00 sati.

Organizatori su pozvali stanovnike Zdenaca i okolnih mjesta neka se, organizirano ili pojedinačno, odazovu pozivu na akciju i daruju krv, a poseban poziv za uključivanjem u akciju darivanja krvi upućen je mladim, punoljetnim osobama.