Naslovnica Naslovnica Bronca i zlato stigli u Orahovicu, sjajni mladi nogometaši ŠN Papuk Orahovica

Bronca i zlato stigli u Orahovicu, sjajni mladi nogometaši ŠN Papuk Orahovica

768

Ponovo puno razloga za slavlje imaju u orahovačkoj Školi nogometa Papuk. Na tri odigrana turnira proteklog vikenda, Papukovci su izgubili samo jednu utakmicu, no krenimo redom. U subotu je momčad U – 8, prvi puta igrala na vrlo jakom malonogometnom turniru 14. Winter Indoor cup u Garešnici. Igrači trenera Dine Grdića igrali su u skupini “A” s Garićem iz Garešnice, Moslavcem iz Popovače i Trnskim iz Nove Rače. U razigravanju po grupi najmlađi Papukovci dobili su sve tri utakmice, u četvrt – finalu su na lutriji udaraca sa šest metara pobijedili Graničar iz Đurđevca. U polufinalu su ipak naletjeli na bolje, Naftaša iz Ivanića, da bi u susretu za treće mjesto nadvisili Daruvar. Ovi rezultati bili su dovoljni za brončano odličje. U izboru najboljih pojedinaca turnira, za prvog vratara izabran je Papukovac Toni Jović.
– Iznad svih mojih očekivanja. Ovo je najjači turnir na kojem smo do sada sudjelovali. Igrali smo protiv vrlo jakih momčadi, i na koncu smo osvojili brončanu medalju. Papuk se ne mora bojati za svoju budućnost, samo nas treba ostaviti na miru da radimo svoj posao. Čestitam mojim igračima i roditeljima na podršci – rekao je Grdić, koji je svojim rezultatima i radom itekako opravdao dolazak u Orahovicu.
Starije im kolege, igrači selekcije U – 10, igrali su i u suboti i u nedjelju. Igrači trenera Mehmedija u subotu su u Virovitici sudjelovali na 6. No Limit cupu, dok su jučer u Voćinu bili sudionici Voćinskog proljeća. U 11 odigranih utakmica, nisu niti jednom izgubili, pobijedili su osam puta, dok su tri puta odigrali neodlučeno. U subotu su u Virovitici u grupi C igrali sa Žutim Brijegom iz Zagreba, drugom momčadi Donjeg Miholjca, Diljem iz Vinkovaca i Graničarom iz Đurđevca Tri neodlučena rezultata i jedna pobjeda, nisu bili dovoljni za prolaz dalje, u nokaut fazu. Šteta, jer momčad je igrala vrlo dobar nogomet. Recimo samo da je Žuti Brijeg iz Zagreba na koncu osvoji turnir.
Dan potom pokorili su Voćin. Sedam utakmica sedam čistih pobjeda, bez primljenog pogotka, te naslov prvaka na vrlo dobrom turniru. Redom su padali Mladost Pavlovci, Olimpija iz Osijeka, Daruvar I, Martin, ŠN Batrina iz Batrine, u polufinalu Voćin, te u finalu ponovo ŠN Batrina.
– Kada ne primiš pogodak i osvojiš turnir, naravno da budeš zadovoljan. Bojao sam se umora, no momci su izdržali i na koncu zasluženo podigli pehar. Žao mi je Virovitice, ali nismo radili gotovo mjesec dana i to se osjetilo. Bilo je ovo sve što se tiče dvorane, sada selimo van i idemo se pripremati za obranu titule i nove prijateljske jake provjere. Hvala roditeljima na velikoj podršci – rekao je nakon osvajanja zlatne medalje Eljfat Mehmedi.
Recimo još da su u izboru najboljih pojedinca turnira, nagrade osvojili David Kalem, koji je proglašen najboljim igračem turnira, dok je Tin Grdić s 11 “uboda” bio prvi topnik jučerašnjeg natjecanja. Nagrade najboljima, pehare i medalje uručili su predsjednik NK Voćin Roko Perić te vratar Slaven Belupa Ante Marković, koji je porijeklom iz Voćina.

NASTUP NA OVOM TURNIRU SELEKCIJAMA ŠN “PAPUK” OMOGUĆEN JE UZ FINANCIJSKU POTPORU ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”!


Rezultati U – 8, Garešnica:
ŠN PAPUK Papuk – Trnski (Nova Rača) 1:0 (Patkoš)
ŠN Papuk – Garić (Garešnica) 2:1 (Patkoš 2)
ŠN Papuk – Moslavac (Popovača) 0:1 (Kata Klanac)
Četvrtfinale: ŠN Papuk – Graničar (Đurđevac) 0:0 (5:3)
Polufinale: ŠN Papuk – Naftaš (Ivanić Grad) 0:3
Utakmica za treće mjesto: ŠN Papuk – Daruvar 1:0 (Stojković).
Najbolji golman turnira: Toni Jović (ŠN Papuk Orahovica)

U – 10 Virovitica
ŠN Papuk – Žuti Brijeg (Zagreb) 1:1 (Grdić)
ŠN Papuk – Donji Miholjac II 0:0
ŠN Papuk – Dilj (Vinkovci) 1:1 (Grdić)
ŠN Papuk – Graničar (Đurđevac) 1:0 (Kalem)

U – 10 Voćin
Prvo kolo: ŠN Papuk – Mladost (Pavlovci) 2:0 (Tin Grdić, Roko Rađenović)
Drugo kolo: ŠN Papuk – Olimpija (Osijek) 2:0 (Grdić, Kalem)
Treće kolo ŠN Papuk – Daruvar I 5:0 (Grdić dva, Kalem, Trupina, Rađenović)
Četvrto kolo: ŠN Papuk – Martin 7:0 (Grdić 3, Lazić dva,Trupina, Rađenović)
Peto kolo: ŠN Papuk – ŠN Batrina 1:0 (Grdić)
Polufinale: ŠN Papuk – Voćin 4:0 (Grdić 2, Trupina i Karlo Jurjević)
Finale: ŠN Papuk – ŠN Batrina 3:0 (Kalem,Grdić i Rađenović)

Najbolji pojedinci: Tin Gradić, najbolji strijelac 11 pogodaka, Najbolji igrač: David Kalem