Naslovnica Naslovnica Održana Skupština ZŠU Grada Orahovica

Održana Skupština ZŠU Grada Orahovica

525

Pod predsjedanjem Igor Hozića, predsjednika ZŠU Grada Orahovica, sinoć je u nazočnosti 22 od 23 člana Skupštine, održana redovna godišnja Izvještajna skupština ZŠU Grada Orahovica. Po prvi puta u Skupštini su sjedili izaslanici sportskih udruga, koje su imenovali Upravni odbori ili Skupštine klubova, a broj izaslanika određen je po broju registriranih članova pojedinih klubova.
Podnoseći izvješća o radu i financijskog izvješće za proteklu godinu, predsjednik Zajednice Igor Hozić naglasio je kako su odmah po preuzimanju dužnosti u ožujku mjesecu protekle godine, u samo tri tjedna rada, objavili k
riterije za raspodjelu sredstava, te potom transparentnije nego ikad do tada, podijelili financijska sredstva u iznosu 500 tisuća kuna. Trinaest od 15 klubova koji participiraju u Zajednici, dobilo je više financijskih sredstava u odnosu na 2017. godinu, samo jedan klub manje, dok se jedan zadržao na sredstvima kao i prijašnjih godina. Dodao je Hozić kako je prošle godine izrađena i u rad puštena nova WEB stranica Zajednice, organizirana je promocija knjige sociologa Dražena Lalića, “Nogomet i politika” , Zajednica je bila suorganizator teniskog, nogometnog i odbojkaškog turnira. Na koncu je zaključio kako je tijekom listopada mjeseca izvršen nadzor nad poslovnim knjigama Zajednice iz 2017. godine, nakon kojeg su nadležne službe bile upoznate s nepravilnostima u radu koje su uočene. Protekle godine u planu prihoda ostvaren je iznos od 501.988 kuna, dok su rashodi iznosili 529 tisuća 157 kuna.
U Planu rada za naredno razdoblje Hozić je rekao kako je komisija Zajednice već izvršila nadzor završnih financijskih računa kubova, ocijenivši ih vrlo dobrim, osim jednog, koji nije dobio zeleno svjetlo. U ovoj godini Zajednica će raspodijeliti 600.000 kuna, što je u odnosu na proteklu godinu više za dodatnih 100 tisuća kuna. Kriteriji za raspodjelu sredstava dodatno su kozmetički dotjerani, a već ove godine u organizaciji Zajednice i Grada planira se u Orahovici organizirati sportski dan, tijekom kojega će biti izabrani i proglašeni najbolji sportaši u gadu. Financijski plan u prihodovnoj i rashodovnoj stavci je isti i iznosi 605 tisuća kuna.
Skupštini nazočna orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, pohvalila je rad čelništva Zajednice, rekavši kako je ključ rada u Zajednici bilo uvođenje kriterija za raspodjelu sredstva, jer su oni donijeli puno dobroga u orahovački sport. Naglasila je Petin kako će Grad i dalje ulagati u sport, posebice u daljnji razvoj sportske infrastrukture. Zadovoljno je konstatirala kako orahovačka djeca imaju veliki izbor biranja sportova i klubova. Na koncu je zaključila kako i ove godine očekuje dobre sportske rezultate, posebice u omladinskim kategorijama jer je Orahovica oduvijek bila poznata po rasadniku vrhunskih sportaša.
Sva podnesena izvješća za proteklu i planovi rada za tekuću godinu, donesena su gotovo jednoglasno. Opširnije s jučerašnje Skupštine u novom izdanju Štoperice.