Naslovnica Čačinci Čačinčani će u ožujku na izbore za mjesnu samoupravu, 3.000,oo kn za...

Čačinčani će u ožujku na izbore za mjesnu samoupravu, 3.000,oo kn za novorođenče

370

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora u Općini Čačinci održat će se u nedjelju, 17. ožujka, odlučili su vijećnici čačinačkog Općinskog vijeća na sjednici, održanoj pod predsjedanjem Tomislava Tomića, predsjednika Općinskog vijeća.

Kako bi sve pripremne aktivnosti oko izbora i tijekom izbora,bile pravovremeno obavljene, Vijeće je imenovalo i Općinsko izborno povjerenstvo u kojem je šest članova. To su, uz predsjednicu, Martinu Šulentić, i njezinu zamjenicu Mateju Prelog, i članice Marija Vreš i Đurđica Vukušić, te njihove zamjenice Tanja Beštek i Ana Herceg.

Na području čačinačke općine je šest mjesnih odbora: MO Čačinci, MO Brezovljani, MO Bukvik, MO Humljani, MO Paušinci i MO Slatinski Drenovac,

Općina Čačinci od ove godine isplaćivat će značajno povećane jednokratne novčane pomoći za opremanje novorođenčeta, odlučeno je to na sjednici čačinačkog Općinskog vijeća. Izmjenom prethodne Odluke, umjesto dosadašnjih tisuću kuna, koliko je iznosio jednokratni novčani dar Općine za prvo novorođeno dijete u obitelji, od ove godine taj iznos je povećan na tri tisuće kuna. Za drugo dijete u obitelji jednokratna novčana pomoć naznačena je u iznosu četiri tisuće kuna, a pet tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.

Načelnik Općine, Mirko Mališ, najavio je i nove poticajne mjere usmjerene ka demografskoj obnovi i zadržavanju mladih u Općini Čačinci, među kojima i pomoć mladim obiteljima u kupovini prve nekretnine u Općini Čačinci, a predsjednik Vijeća, Tomislav Tomić, spomenuo je kako već niz godina nema ograničenja pri upisu djece u vrtić, cijena kojega je za cjelodnevni boravak 250,00 kuna, a za poludnevni samo sto kuna.