Naslovnica Naslovnica U planu ustroj prve ekipe ŽRK Orahovica

U planu ustroj prve ekipe ŽRK Orahovica

459

Pod predsjedanjem predsjednice Radnog predsjedništva Marijane Marčinković, a po pozivu predsjednice kluba Ljiljane Borić, u ponedjeljak je održana redovna Izvještajna skupština Ženskog rukometnog kluba Orahovica. Podnoseći izvješće o radu, predsjednica Ljiljana Borić naglasila je kao je klubu u protekloj godini bio otežan rad, zbog treniranja i odigravanja utakmica van Orahovice, a radi renoviranja sportske dvorane. Rekla je Borić kako su dvije selekcije igrale na završnici državnog prvenstva u Karlovcu, bili su organizatori četvrtog Memorijala Pave Vukelić Pajo, a sudjelovali su i na raznim gradskim manifestacija. Trenerica Andrijana Rukavina kazala je kako u klubu trenutno radi 58 mladih rukometašica u četiri starosne selekcije, koje su tijekom prošle godine, polučivale vrlo dobre rezultate. Zahvalila se Rukavina roditeljima djevojčica na velikoj pomoći prilikom organizacije prijevoza i odlaska na gostovanja. U protekloj godini ŽRK Orahovica raspolagao je sa 69 tisuća 879 kuna, a najveći iznos, klub je na raspolaganje dobio od Grada Orahovica, odnosno ZŠU, 46 tisuća kuna.
U planu rada za tekuću godinu predsjednica Borić navela je daljnju popularizaciju ženskog rukometa u gradu, ustroj prve ekipe kluba, edukaciju trenera, odlazak na turnire diljem Slavonije, te još aktivnije sudjelovanje u sportskim događajima od šireg značenja za Grad Orahovicu.
Skupštinu ŽRK ORahovica pozdravili su i brojni gosti, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, predsjednik ZŠU Igor Hozić, predsjednik i tajnik Županijskog rukometnog saveza Virovitičko-podravskog Anton Blažević i Mario Šolc, predsjednik ŠN Papuk Orahovica Darijo Krmpotić, te dopredsjednik RK Orahovica Ivica Matek.
Gradonačelnica Petin biranim je riječima govorila o radu jedinog ženskog kluba u gradu. Rekla je Petin kako je bio užitak slušati izvješće o radu kluba, te obećala kako će već u ovoj godini ŽRK dobiti još više sredstva za rad jer je aktualna Gradska vlast osigurala dodatnih 600 tisuća kuna za orahovački sport.

Opširnije s ove Skupštine u ponedjeljak u Štoperici od 14,00 sati.