Naslovnica Naslovnica Održana Skupština RK Orahovica

Održana Skupština RK Orahovica

357

Proljetni dio natjecanja u sezoni 2017./2018. za Rukometni klub Orahovica bio je period daljnje konsolidacije kluba, kako u radu sa seniorskim ekipama i kadetima, tako i u daljnjem poboljšanju rada s najmlađim članovima, rekao je, podnoseći izvješće o radu za proteklu godinu, predsjednik kluba Samir Šahinović, na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini održanoj prošloga tjedna, u subotu.

Problemi s igračkim kadrom te nemogućnost treniranja i odigravanja utakmica u Orahovici, a zbog renoviranja sportske dvorane, rezultirali su lošijim plasmanom u jesenskom dijelu natjecanja s kojim nitko u klubu nije zadovoljan, te će primarni cilj u nastavku sezone biti osigurati opstanak muške seniorske ekipu u 2.Hrvatskoj rukometnoj ligi Istok, rekao je Šahinović.

U ženskoj seniorskoj ekipi danas igraju djevojčice i djevojke srednjoškolske i studentske dobi od 16 do 20-ak godina starosti, a osnovni je cilj povećati broj igračica i pripremiti ih za što bolji rezultat u narednoj sezoni.

Niti mlađa dobna skupina-kadeti nije u prošloj godini imala nikakav rezultatski imperativ, već je cilj kroz kvalitetan rad stvoriti igrače koji će u budućnosti biti nosioci igre u seniorskoj ekipi,zaključio je, podnoseći izvješće o radu za proteklu godinu, predsjednik RK Orahovica Samir Šahinović.

Čestitke na do sada ostvarenim rezultatima kao i puno uspjeha u budućnosti, orahovačkim rukometašima poželjeli su i skupštini nazočni gosti: dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, gradonačelnica Ana-Marija Petin, te predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Orahovice Igor Hozić.

Gradonačelnica Petin je također napomenula kako trenutna gradska vlast itekako vodi brigu o sportašima i sportskim klubovima u Gradu, te je upravo iz tog razloga u ovoj godini u gradskom proračunu osigurano dodatnih 100 tisuća kuna za razvoj sporta.