Naslovnica Virovitica Župan Igor Andrović, obišao je radove na poduzetničkim inkubatorima u Slatini i...

Župan Igor Andrović, obišao je radove na poduzetničkim inkubatorima u Slatini i Orahovici

195

Župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović, obišao je radove na poduzetničkim inkubatorima u Slatini i Orahovici, koji zajedno s poduzetničkim inkubatorom u Pitomači, tvore projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije vrijednog oko 30 milijuna kuna, za što bespovratna sredstva iznose oko 20 milijuna kuna, a nositelj je Virovitičko-podravska županija. Vrijednost gradnje inkubatora u Orahovici je veća od 10.000.000,00 kn, a u Slatini gotovo 9 milijuna kuna.

Rok za završetak radova je 1. srpnja ove godine. Već danas ima puno zainteresiranih za inkubatore u Slatini i Orahovici, kao i onaj u Pitomači. Kada se oni otvore, bit će to vjetar u leđa i za mlade poduzetnike i obrtnike kao i one koji po prvi puta ulaze u svijet biznisa. U svemu tome, podršku će imati u Virovitičko-podravskoj županiji, koja će im platiti smještaj u poduzetničkim inkubatorima – između ostalog je kazao virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kojem se, u obilasku Poduzetničkog inkubatora u Slatini, priključio i županijski pročelnik za gospodarstvo, te direktor Poduzetničkog inkubatora u Virovitici, Bojan Mijok.

Nakon završetka ovog projekta, u sastavu Virovitičko-podravske županije bit će četiri poduzetnička inkubatora s ukupno 63 poslovna prostora (48 u inkubatorima u Slatini, Orahovici i Pitomači, te već 15 postojećih u Virovitici). Projekt je napisala VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS). (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)