Naslovnica Naslovnica Kobasijada Duga Međa – Najbolje kobasice prave se u Velikom Rastovcu

Kobasijada Duga Međa – Najbolje kobasice prave se u Velikom Rastovcu

758

U organizaciji Udruge Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, u subotu je održana osma Kobasijada, radionica zdrave hrane. Subotnju manifestaciju otvorio je zamjenik župana Virovitičko-podravskog Marijo Klement, koji je pohvalio rad Udruge, kazavši kako su Dugomeđani izrasli u vrhunske organizatore. Pozivu organizatora odazvalo se dvadeset proizvođača kobasica, a prema odluci stručne prosudbene komisije, koju su činili Vladimir Pleša, Zoran Putniković i Tomo Trstenjak, najbolju kobasicu napravio je Tomislav Kunštek iz Velikog Rastovca. I preostale dvije nagrade otišle su u veliki Rastovac, drugo mjesto osvojio je Nikola Golik, dok je treće mjesto pripalo Zlatku Rosanu. Nagrade najboljim proizvođačima domaćih kobasica , uručio je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Nenad Križić, koji je također čestitao domaćinu na organizaciji kazavši kako će Ministarstvo Hrvatskih branitelja i dalje podupirati takve i slične manifestacije.
Tijekom subotnjeg poslijepodneva, mnogi posjetitelji uživali su u mirisu i okusu pečenih kobasica i slanine, koje su osigurali organizatori, dok su lokalne domaćice pripremile još nekoliko slavonskih specijaliteta. Za ugodno raspoloženje I zabavu do kasno u noć, bili su zaduženi članovi tamburaškog sastava Kontra.
Svojim pokroviteljstvom subotnju Kobasijadu podržali su, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravska županija i općina Zdenci. (fotografija: facebook Mirko Bušljeta)