Naslovnica Naslovnica Čekamo Novu godinu…

Čekamo Novu godinu…

235

Brojimo sate do kraja ove godine, spremni da novu, 2019. godinu, dočekamo na način primjeren našem raspoloženju.

Dok će se zacijelo i ove godine većina građana odlučiti Novu godinu čekati u svojim domovima, u krugu obitelji i prijatelja, oni koji su se odlučili za organizirani doček izvan obiteljskog kruga, imaju tu mogućnost u svim mjestima orahovačkog kraja.

U Orahovici je građanima i ove godine ponuđena mogućnost dočeka na otvorenom, na središnjem gradskom trgu, uz nastup glazbenog sastava “Zlatne strune”. U ponoć će svima koji će se zateći na trgu biti ponuđen šampanjac, a nakon vatrometa , gradonačelnica Ana Marija Petin , će im uputiti novogodišnju čestitku. Doček Nove godine u Gradu Orahovica organiziran je i u ugostiteljskim objektima i mjesnim domovima u prigradskim naseljima.

Već uobičajeno na središnjem se trgu u ponoć okupljaju i oni građani koji ovu godinu čekaju na kućnim proslavama i drugim lokacijama, ne samo iz Orahovice već i susjednih mjesta, da bi pogledali vatromet i razmijenili prve čestitke za dobru i sretnu novu godinu.,. Tako će biti i u ovogodišnjoj silvestarskoj, odnosno novogodišnjoj noći: orahovački će gradski trg biti mjesto velikog zajedništva i mjesto s kojeg se odašilju dobre želje i optimistične poruke.

U susjednim općinama, u Čačincima, Zdencima i Crncu, lokalne udruge u mjesnim domovima također organiziraju doček Nove godine:

U Crncu će zainteresirani Novu godinu čekati u mjesnom domu, u organizaciji lokalne udruge žena, uz vatromet u prvim minutama Nove godine, u Čačincima, također u mjesnom domu, doček Nove godine organizira KUD Čačinci, a u zdenačkom domu, tamošnji nogometni klub-NK Sloga Zdenci.

I ugostiteljski objekti u svim većim mjestima našega kraja, ovisno o svojim kapacitetima, organiziraju doček nove, 2019. godine: neki uz prethodne rezervacije, a neki će imati otvorena vrata za sve goste koji će tijekom novogodišnje noći promijeniti nekoliko lokacija.

Sretna vam svima bila nova, 2019. godina!