Naslovnica Naslovnica GD CK Orahovica donijelo plan rada za narednu godinu

GD CK Orahovica donijelo plan rada za narednu godinu

168

U novu godinu Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica ulazi s Programom rada i Financijskim planom za 2019. godinu, donesenima na prošlotjednoj sjednici Skupštine Društva.

Članovima Skupštine planove su prezentirali predsjednik i ravnatelj orahovačkog Crvenog križa, Pavao Ramić i Željko Kiš, naglašavajući da su aktivnosti temeljene na programima iz prethodnih godina, a ravnatelj Kiš je najavio kako će i u narednoj godini Program rada biti realiziran kroz nekoliko aktivnosti, a to su: organizacijske aktivnosti, zdravstvene, socijalne, promidžbene aktivnosti i aktivnosti službe traženja.

Iz bogatog programa rada, Kiš je posebno izdvojio provođenje Projekta FEAD-pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama, nositelj kojega je GDCK Osijek s još sedam gradskih društava CK, među kojima je i GDCK Orahovica.
Projekt će se, kazao je Kiš, provoditi i 2019. i 2020. godine, a kroz njega će se za sve u potrebi osigurati hrana i higijenske potrepštine.Ove godine tim je projektom bilo na području djelovanja GDCK Orahovica obuhvaćeno 416 osoba koje su dobile pakete hrane i higijenskih potrepština, a u sklopu projekta bila je provedena i akcija mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka.Zanimljiva je, kao dio projekta, i u Orahovici i Zdencima, održana radionica na temu “Upravljanje kućnim budžetom”, namijenjena korisnicima zajamčene minimalne naknade. Te radionice će, najavio je ravnatelj Kiš, biti održane i naredne godine, za korisnike s područja susjednih općina Čačinci i Crnac.

Također, prema Programu, u 2019. godini bi trebalo formirati društva podmlatka i mladih Crvenog križa u mjesnim društvima i osnovnim školama u susjednim općinama.

Kako bi Program rada u narednoj godini mogao biti realiziran planirana su i financijska sredstva od 405.450 kuna, kazao je ravnatelj Kiš, nešto viša no za ovu godinu.

Budući da je Statutom Hrvatskog Crvenog križa definirana potreba ustroja Društva Crvenog križa Virovitičko-podravske župaije , članovi Skupštine orahovačkog Crvenog križa dali su potporu inicijativi da i orahovački CK pristupi tom Društvu, u Skupštini kojega će biti petnaest članova: sedam iz virovitičkog , pet iz slatinskog, a tri iz orahovačkog društva Crvenog križa. Orahovačko GDCK će zastupati Stevo Hulak, Josip Grgurić i Pavao Ramić. Orahovčani su na sjednici Skupštine odbili prijedlog da ravnatelj novoustrojenog županijskog Društva CK bude zaposlen u Društvu, držeći da za tim nema potrebe.

I na jučerašnjoj sjednici ponovo je naglašen problem neodgovarajućeg skladišta, koje se, rečeno je, urušava i prokišnjava, pa je, sjednici nazočnom predstavniku Grada, izaslaniku gradonačelnice Petin, Milanu Babcu, upućen apel da Grad poduzme hitne mjere za popravak skladišta. Babac je obećao da će, u okviru svojih mogućnosti, animirati sve one koji mogu dati doprinos boljoj realizaciji planova i potreba GDCK Orahovica.