Naslovnica Sport Izmjene i dopune Proračuna općine Crnac

Izmjene i dopune Proračuna općine Crnac

413

Vijećnici OV Crnac za zadnjoj ovogodišnjoj sjednici, održanoj prošloga tjedna, u petak,odlučivali su o izmjenama i dopunama Proračuna za ovu godinu  kojima su prihodi i primici navedeni u ukupnom iznosu 15.945.552 kune, što je više za 10.417.866 kn, ili 288,47 posto.  Rashodi i izdaci uravnoteženi su s tim prihodima. Na značajno povećanje prihoda utjecale su kapitalne pomoći,  a kada je riječ o rashodima oni se , po rebalansu, u najvećim  iznosima odnose na izgradnju ceste Suha Mlaka-Zvonimirovac, izgradnju pješačkih staza u Crncu, javne radove, projektnu  dokumentaciju za izgradnju doma u Milanovcu i mostove, te asfaltiranje ceste i parkirališta kod mjesnog groblja u Crncu.

Budući da su Općini na dan održavanja sjednice, dakle prije utvrđivanja pisanog rebalansa Proračuna, doznačena sredstva od  656.915 kuna na ime žurne pomoći za ublažavanje šteta od el. nepogode, tuče, koja je 1. rujna pogodila  dijelove Općine Crnac, načelnik je vijećnicima  spomenuo da će i ta sredstva biti uvrštena u prihode rebalansiranog  Proračuna, ali i rashode jer će poljoprivrednicima  biti naknada za ublažavanje posljedica el. nepogode isplaćena do kraja tekuće godine. Oni će, kako je kazao načelnik Damjan, dobiti novčane naknade u visini, otprilike deset posto procijenjene štete.

Predloženi rebalans, kao i sve predložene proračunske programe vijećnici OV Crnac prihvatili su bez rasprave i jednoglasno.