Naslovnica Događanja Čarolija Adventa ponovo dolazi na središnji gradski trg

Čarolija Adventa ponovo dolazi na središnji gradski trg

378

U nedjelju, 2. prosinca započelo je Došašće ili Advent, vrijeme koje ima i duhovnu, ali i onu civilnu dimenziju.

U ovoj drugoj, koja vanjskom simbolikom označava početak Adventa i iščekivanja Božića, već su u subotu, uoči prve advnetske nedjelje upaljene svijeće na adventskim vijencima, postavljenima u središtu gradova i općina diljem Hrvatske, pa tako i na našem području: u Crncu, Čačincima, Zdencima i Orahovici, koja je Advent dočekalo posebno ukrašenim središnjim trgom.

Orahovčani se i ove godine raduju adventskom programu u svom gradu, nazvanom “Adventska čarolija” i sa znatiželjom iščekuju kako će izgledati ovogodišnja “Čarolija”

A ona će, objavili su to organizatori, Grad Orahovica i Turistička zajednica Grada, biti još bogatija i raznolikija od prethodne, prošlogodišnje.

Program će početi 14. prosinca, dva dana prije treće nedjelje Došaća i završiti dočekom Nove godine. Svi sadržaji Adventske čarolije smješteni su na središnji trg, pa će, kroz osamnaest dana na tom mjestu građani svih uzrasta moći odabrati zanimljive im sadržaje.

Kao prvi sadržaj najavljeno je zajedničko ukrašavanje božićnog drvca na središnjem trgu, na kojem će svakodnevno najmlađi Orahovčani moći sudjelovati u različitim zabavnim radionicama i drugim, samo njima namijenjenim sadržajima, uglavnom zabavnog karaktera, nazvanim Dječja tvornica zabave. U toj će “zabavnoj tvornici” moći pisati pisma sa svojim željama Djedu Božićnjaku, gledati animirane filmove i crtati likove iz svoje mašte ili iz slikovnica koje su čitali…i iznad svega družiti se u predbožićnom ozračju.

A za one starije pripremljena je i ponuda jela i pića orahovačkih ugostitelja i vlasnika obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava , te zabavni program uz petnaestak koncerata.